back

Обласний центр радіаційного захисту та оздоровлення населення відзначив 30-річчя

24-04-2019 | 12:00

Учора, 23 квітня, в комунальному лікувально-профілактичному закладі «Чернігівський обласний центр радіаційного захисту та оздоровлення населення» відбулися урочистості з нагоди дня створення.

У зібранні взяли участь перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, начальник Управління охорони здоров'я ОДА Петро Гармаш, голова обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Анатолій Лігун, фахівці медичних закладів та ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС.

Нагадаємо, Чернігівщина – один з регіонів України, які найбільше зазнали радіаційного впливу через аварію на Чорнобильській АЕС у квітні 1986 року. Область – п'ята за чисельністю постраждалого населення після Київської, Рівненської, Житомирської та Волинської областей.

На диспансерному обліку в закладі перебуває близько 66 тисяч осіб, серед яких більше 7 тисяч – ліквідатори, понад 8 тисяч – діти. І вони потребують постійної медичної і психологічної підтримки.

Також у центрі проходять медичне обстеження та стаціонарне лікування учасники антитерористичної операції/операції об’єднаних сил та члени їх сімей. Стаціонарно проліковано 136 осіб. Понад 875 учасників АТО/ООС та їх родини отримали амбулаторну поліклінічну допомогу та діагностичне обстеження.

Тож після урочистої частини відбулася науково-практична конференція на тему: «Сучасний підхід у наданні медичної допомоги постраждалому населенню та учасникам АТО/ООС на шляху реформування галузі охорони здоров'я».

Довідково. Чернігівський обласний центр радіаційного захисту та оздоровлення населення – спеціалізований медичний заклад третього рівня надання медичної допомоги, який забезпечує кваліфіковану, стаціонарну та консультативну поліклінічну допомогу населенню і здійснює методичне керівництво з питань організації в області медичного обслуговування населення, яке постраждало від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації