back

Увага! Нерест-2019!

28-03-2019 | 15:02

З 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Перелік місць, відкритих для любительського рибальства в період весняно-літньої заборони, та основних нерестовищ на водоймах Чернігівської області затверджено відповідним наказом Чернігівського рибоохоронного патруля.

Отже, заборонено здійснювати вилов водних біоресурсів у такі строки:

- з 1 квітня до 9 червня (включно) — у всіх водосховищах;

- з 1 квітня до 31 травня (включно) — на р. Дніпро від м. Лоїв до с. Нижні Жари Республіки Білорусь, р. Сож від населеного пункту Яриловицький Скиток до гирла річки;

- з 1 квітня до 20 травня (включно) — у всіх інших річках в корінних водах;

- з 1 квітня до 29 червня (включно) — у новостворених водних об’єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об’єктах;

- з 1 квітня до 15 червня (включно) і з 15 серпня до 15 вересня (включно) — лов раків у водоймах, що підконтрольні управлінню, в період виношування ікри, першої та другої линьок.

Також заборонено проводити в рибогосподарських водних об’єктах та у прибережних захисних смугах видобуток гравію і піщано-ракушкової суміші, будівельні, днопоглиблювальні, вибухові, бурові та інші види робіт, пересування будь-яких плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

Крім того, згідно з нормами ст. 39 Закону України «Про тваринний світ» у період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня, забороняється проведення робіт та заходів, що є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах).

Дозволено:

любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега в місцях (згідно координат на Google maps), визначених у наказі Чернігівського рибоохоронного патруля.

За порушення правил рибальства під час нересту передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності. Детальніше за посиланням.

До уваги громадян!

Про випадки порушення природоохоронного законодавства повідомляйте Чернігівський рибоохоронний патруль за номерами «гарячої лінії»: (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57.

За інформацією Чернігівського рибоохоронного патруля