back

У військових комісаріатах триває призов резервістів на навчальні збори

07-12-2018 09:59

Про це днями під час брифінгу повідомив начальник відділу впровадження служби в резерві мобілізаційного управління Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України полковник Михайло Щербіна.

Масштабні зборові заходи розпочалися 3 грудня. Підготовка резервістів та військовозобов’язаних протягом цього місяця проводитиметься як у складі бригад (терміном до 15 діб), так і в складі навчальних центрів (до 20 діб).

За словами полковника Михайла Щербіни, збори в складі бригад дозволять провести заходи бойової підготовки військових частин разом з резервістами. У разі загострення ситуації це забезпечить готовність бригад до виконання завдань за призначенням у найкоротші терміни без проведення додаткових заходів злагодження.

Натомість збори в складі навчальних центрів дозволять здійснити допідготовку резервістів оперативного резерву першої черги кваліфікованих (гостродефіцитних) спеціальностей (фахівці екіпажів бойових машин, снайпери, артилеристи, танкісти тощо), які необхідні для доукомплектування бойових військових частин.

— Крім того, в областях, де запроваджено режим воєнного стану, передбачається проведення зборів з резервістами та військовозобов’язаними територіальної оборони терміном до 10 діб. Під час зборів буде проведено бойове злагодження бригад та батальйонів територіальної оборони, відповідні навчання з метою підготовки до захисту своїх областей, а також чисельні заходи у рамках проведення «Єдиних стрілецьких днів», — зазначив офіцер.

Загалом упродовж трьох останніх років підготовку на зборах у складі бойових військових частин та органів військового управління вже пройшли понад 40 тисяч резервістів оперативного резерву першої черги.

— Оголошення мобілізації передбачається лише за умов відкритої агресії проти України, — наголосив Михайло Щербіна.

Варто зазначити, що в Україні функціонує система соціальних пільг та гарантій резервістам як за контрактом, так і оперативного резерву. На період проходження зборів резервісту гарантується збереження місця роботи, середньомісячний заробіток на місці роботи та державне страхування на час зборів.

Крім цього, на зборах резервісти забезпечуються безкоштовно харчуванням, проживанням, медичним обслуговуванням та військовою формою, а також отримують грошові виплати. Сума виплат за місяць підготовки в рік складає від 5200 гривень рядовим та до 8666 гривень старшим офіцерам. Передбачені й компенсації: резервісту — вартості проїзду до місця зборів та у зворотному напрямку (або ж доставка військовослужбовця здійснюється силами військового комісаріату), роботодавцю працюючого резервіста — середньомісячної заробітної плати за весь час виконання працівником обов’язків служби у військовому резерві.

Для своєчасного реагування на виникаючі питання в Генеральному штабі діють відповідні «гарячі телефонні лінії». З питань проходження військової служби за контрактом, у тому числі для бажаючих вступити до українського війська, можна звертатися за телефоном 0-800-500-051; з питань організації підготовки та проведення зборів резервістів та військовозобов’язаних — 067-332-79-86.

 

За інформацією управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода