back

Незабаром стартує осіння призовна кампанія

25-09-2018 15:00

Про осінній призов на строкову службу до лав ЗСУ та інших військових формувань йшла мова сьогодні, 25 вересня, під час прес-брифінгу в Чернігівському обласному військовому комісаріаті.

Обласний військовий комісар полковник Олександр Криворучко повідомив, що цієї осені призовна кампанія триватиме не два місяця (жовтень-листопад), як зазвичай, а – три (жовтень-грудень). Це дозволить, насамперед, якісніше провести медичний огляд та професійний відбір призовників.

Керівник облвійськкомату акцентував, що за організацію призову на строкову військову службу відповідають як військові комісаріати області, так і органи місцевої влади (склад районної/міської призовної комісії очолює заступник голови райдержадміністрації/виконавчого органу міської ради).

Олександр Криворучко також роз’яснив окремі вимоги Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», зокрема в частині дій призовника після отримання ним повістки, зазначив, які категорії громадян мають право на відстрочку на строкову військову службу. Говорив і про правові наслідки можливого порушення вказаного закону та соціальні гарантії для призовників та членів їхніх сімей.

Вкотре було наголошено, що відповідно до законодавства України військовослужбовці строкової служби не залучаються до участі в операції об’єднаних сил.

Заступник військового комісара з морально-психологічного забезпечення підполковник Вадим Лільчицький повідомив, що традиційна урочиста відправка призовників до лав Збройних Сил України та інших військових формувань запланована на 11 жовтня.

 

За матеріалами Чернігівського
обласного військового комісаріату

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода