back

Акція до Дня незалежності України

28-08-2018 12:48

Акція «У рідному краї серце співає – одна Україна і двох не буває», присвячена 27-й річниці незалежності України відбулася минулого в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка.

Окрім вітань і концертної програми, працівники закладу підготували для його відвідувачів чимало тематичних книжкових виставок.

Це, зокрема, експозиція «Індекс людської свободи: і книги бувають в’язнями». Зацікавленій публіці представили видання, автори яких були репресовані в 1930–1950-х роках, книги дисидентів 1970–1980 років, емігрантська література тощо. Серед них – книги Івана Бовкуна «Солдати другого фронту», Петра Шелеста «Україна наша радянська», Юрія Шереха «Всеволод Ганцов», які безпосередньо пов’язані з історією та культурою Чернігівщини. Усі ці видання і ще багато інших за часів радянської влади «підлягали вилученню з бібліотек громадського користування» і тільки у 90-х роках ХХ століття змогли повернутися у відкриті фонди, аби стати доступними широкому загалу читачів.

Крім того, учасники акції познайомилися з книжковими експозиціями «Україна на шляху незалежності і суверенітету», «Незабуті реформи в Україні (1991 – 2018)», «Герої України на захисті Вітчизни», нотною виставкою-інсталяцією «Пісня – то душа народу».

Також на заході працював організований Головним територіальним управлінням юстиції в області куточок правової інформації, де всі охочі мали змогу отримати соціально-правову допомогу.

 

За матеріалами Чернігівської обласної універсальної
наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка.

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода