back

У сільській місцевості Чернігівщини з’являться нові сучасні амбулаторії сімейної медицини

11-06-2018 15:31

Розбудова мереж надання первинної медичної допомоги в сільській місцевості – тема наради, яку сьогодні, 11 червня, провела в. о. голови Чернігівської облдержадміністрації Юлія Свириденко.

На ці потреби у грудні минулого року області виділено понад 111 мільйонів гривень у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. Найближчим часом цю суму мають збільшити до 138 мільйонів гривень. Кошти спрямовуватимуться на будівництво амбулаторій, оснащення їх обладнанням та забезпечення лікарів санітарним автотранспортом. Отримання субвенції можливе за умови співфінансування.

Учасники наради розглянули питання виділення земельних ділянок для будівництва медзакладів, підготовки проектної документації та організації подальшої роботи.

В обговоренні взяли участь заступники голови облдержадмінстрації Сергій Сергієнко та Наталія Романова, керівники профільних структурних підрозділів ОДА, обласних служб і установ, голови ОТГ.

Присутні очільники об’єднаних територіальних громад підтвердили готовність до співпраці з обласною владою. Першочергово необхідно виділити землю, оформити відповідну технічну документацію та знайти кошти на співфінансування проектів.

– Сподіваюся, що спільними зусиллями ми зможемо освоїти надані державою ресурси на будівництво амбулаторій. Аби забезпечити надання якісної і доступної медичної допомоги сільському населенню Чернігівщини, – підсумувала Юлія Свириденко.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода