back

Президент України: Дніпро стане ще одним українським містом, де побудують новий міжнародний аеропорт

17-05-2018 17:23

Про це Глава держави зазначив під час візиту до Дніпропетровської області.

Стару злітну смугу відновлять і зведуть новий термінал. Проектні роботи розпочнуться вже цьогоріч, а завершити будівництво хочуть у 2020 році. Нове летовище допоможе місту привабити нових туристів та бізнесменів.

Петро Порошенко підтвердив: за кілька років у Дніпрі з'явиться сучасний міжнародний аеропорт. Звідси лоукостери повезуть українців знайомитися з принадами Європи. Сюди ж привезуть європейських туристів поглянути на Україну. Президент переконаний, що кількість іноземців, які захочуть побувати в Дніпрі, зросте в рази.

– Треба зробити, щоб Дніпро перетворився на справжній повітряний хаб. Щоб кошти, в тому числі і місцевого, і державного бюджету були спрямовані на капітальний ремонт злітної смуги, і щоб Дніпро мав можливість так само, як і Київ, і Львів, і Одеса, і Харків, мати якісний і ефективний аеропорт, де було б комфортно як мешканцям міста, так і головне – туристам, - зауважив Петро Порошенко.

Має сподобатися дніпрянам та туристам і нова дорога – до кінця року в області планують прокласти перші кілометри сучасного полотна, що згодом з'єднає Дніпро зі столицею.

Це те, про що роками мріяли мешканці області і  за 26 років так і не дочекалися. Сьогодні є перший прорив. Перші 12 кілометрів мають бути добудовані цього року, – сказав Президент України.

Глава держави наголосив: саме децентралізація, яку розпочала влада після 2014 року, дозволила спрямувати нові кошти на будівництво доріг з місцевих та обласних бюджетів. Місцеві громади оновлюють свої міста та села і змінюють Україну.

 

Прес-служба Президента України

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода