back

Свідомий вибір професії — гарантія успіху при працевлаштуванні

23-04-2018 10:18

У цьому переконують фахівці Чернігівського міського центру зайнятості. Тому запросили випускників на традиційний весняний ярмарок професій, що відбувся минулого тижня в обласному Палаці дітей та юнацтва.

На захід завітали понад дві тисячі старшокласників чернігівських шкіл, а також представники двох десятків професійно-технічних та вищих навчальних закладів.

— Ярмарок професій — це гарна нагода для учнів наочно ознайомитися з гамою різноманітного та багатогранного світу професій, навчальними закладами, умовами вступу до них та особливостями навчання, — зазначила директор Чернігівського міського центру зайнятості Світлана Серб. — Комусь цей захід допоможе визначитися з вибором професії, інших змусить замислитися над своїм майбутнім.

Для учасників — численні майстер-класи, віртуальні екскурсії, роботи студентів. Школярі дізналися, зокрема, які професії можна здобути у Чернігівському професійному ліцеї побуту, Чернігівському центрі професійно-технічної освіти, Сновському вищому професійному училищі лісового господарства. До речі, в останньому закладі навчають не лише лісівників, єгерів, озеленювачів, а й кухарів, кондитерів, штукатурів, лицювальників, столярів, верстатників деревообробних верстатів. Різноманіттям професій вразив присутніх Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту.

Людно було й біля експозицій вищих навчальних закладів: Чернігівського промислово-економічному коледжу Київського національного університету технологій та дизайну, Коледжу транспорту та комп'ютерних технологій Чернігівського національного технологічного університету.

Старшокласники активно цікавилися правилами вступу до навчальних закладів, умовами навчання, перспективами працевлаштування та специфікою різних професій.

Також працював консультаційний пункт Чернігівського міського центру зайнятості, де відвідувачі мали змогу пройти профдіагностичне тестування на виявлення професійних здібностей та отримати індивідуальну консультацію фахівців служби зайнятості.

 

За інформацією Чернігівського обласного центру зайнятості

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода