back

У Чернігові відкрили виставку про борців Української повстанської армії

03-03-2018 13:00

Від учора до 20 березня всі охочі можуть переглянути в Обласному молодіжному центрі виставку «УПА — відповідь нескореного народу» про антинацистський та антирадянський спротив Організації українських націоналістів та Української повстанської армії під час та після Другої світової війни.

Організатори — Український інститут національної пам’яті, Обласний молодіжний центр за підтримки облдержадміністрації.

Історія боротьби представлена на 24 стендах у фотографіях, документах, картах та інфографіках. Матеріали готували спільно з Центром досліджень визвольного руху, Національним музеєм-меморіалом «Тюрма на Лонцького», галузевим державним архівом Служби безпеки України.

— Це виставка про справжніх народних захисників, борців за незалежність України — Українську повстанську армію. Армію, яку ОУН створила на вимогу народу саме для захисту від усіх поневолювачів. Воїни-добровольці УПА завжди захищали українське населення від окупантів, — зазначив представник Українського інституту національної пам’яті в області Сергій Бутко і додав, що у лавах УПА воювали представники з усіх куточків України. На сьогодні істориками і краєзнавцями встановлено поіменно 106 уродженців Чернігівщини, які тут служили. Реально їх було набагато більше.

Після Чернігова виставка поїде в усі райони та великі міста області.

 

 

За інформацією Обласного молодіжного центру

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода