back

На семінарі для фахівців соціальної роботи об'єднаних теріторіальних громад говорили про реформування системи інституційного догляду та виховання дітей

16-02-2018 10:51

Учора, 15 лютого, Обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провів навчальний семінар для новопризначених спеціалістів ЦСССДМ та фахівців, які надають соціальні послуги в об’єднаних територіальних громадах.

Висвітлювались питання організації роботи з сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах, профілактики соціального сирітства, формування відповідального батьківства, а також міжвідомчої взаємодії під час соціальної роботи з родиною, виявлення сімейних негараздів на ранніх етапах кризової ситуації. Говорили і про порядок виплати державної соціальної допомоги сім’ям з дітьми, інноваційних методах соціальної роботи, спрямованих на попередження потрапляння сімей у складні життєві обставини.

Особливу увагу під час навчання приділили обговоренню основних положень Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей, плану заходів з реалізації її першого етапу, ключових завдань, що покладені на органи місцевої влади на органи місцевого самоврядування.

Крім цього, учасники семінару ознайомились із новими формами альтернативного догляду дітей та підтримки сімей з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, зокрема, патронатом над дітьми, наставництвом, діяльністю центрів соціальної підтримки дітей та сімей, малих групових будиночків тощо.

Саме розвиток системи підтримки сімей та дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, на рівні територіальних громад — основна умова успішності процесу деінституціалізації системи соціальних послуг.

 

Чернігівський обласний центр соціальних
служб для сім’ї, дітей та молоді





Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода