back

Триває підготовка до відзначення 100-річчя бою під Крутами

29-12-2017 09:01

Учора, 28 грудня, під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка відбулася нарада з питань підготовки до відзначення 100-річчя бою під Крутами.

Наближається відзначення історичної події — сторіччя бою під Крутами. Зараз, коли відбулася окупація і анексія частини території України, ті подвиги, які вже здійснило нове покоління молоді, по-іншому дозволяють поглянути і на історію 100-річної давнини. Наше зобов’язання — провести заходи з відзначення 100-річчя бою під Крутами на найвищому рівні, — зазначив Павло Розенко.

Віце-прем’єр-міністр акцентував, що мета заходів — встановити історичні зв’язки між юними героями української революції 1917-1921 років, борцями за свободу і незалежність України проти більшовицької навали та сучасними учасниками АТО на сході України – війни з російським агресором за збереження територіальної цілісності та незалежності України.

Учасники наради опрацювали концепцію та проект плану заходів. Чернігівську область на нараді представляли директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Андрій Подорван та директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА Олександр Левочко.

Планується, що основні урочистості відбудуться 29 січня 2018 року на станції Крути.

Нагадаємо, що Чернігівська облдержадміністрація щороку проводить тематичні заходи безпосередньо на місці бою.

 

Читати також: 99-у річницю подвигу Героїв Крут вшанували на місці легендарного бою

 

За матеріалами Кабінету Міністрів України

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода