back

У полі зору служби зайнятості — молодь

15-11-2017 10:26

Cлужба зайнятості радить учнівській молоді завчасно замислитися над вибором майбутньої професії, яка має бути не тільки «до душі», а ще й затребуваною на ринку праці.

Аби допомогти школярам більше дізнатися про професії, фахівці центрів зайнятості Чернігівщини проводять комплексні масові заходи з використанням сучасних методів профдіагностики, навчального та тренінгового характеру, інтерактивні тощо. Це семінари, профуроки, ярмарки професій, дні відкритих дверей, професіографічні екскурсії, зустрічі з роботодавцями.

— Служба зайнятості постійно удосконалює форми та методи профорієнтаційної роботи, впроваджує сучасні технології, роблячи свої послуги доступними для кожного. Наразі широко використовуються інтернет-ресурси та соціальні мережі, — зазначила начальник відділу профорієнтації Чернігівського обласного центру зайнятості Марина Кривопала. — У центрах зайнятості кваліфіковані фахівці з профорієнтації інформують про ситуацію на ринку праці, затребувані професії, а також з використанням профдіагностичних тестових методик визначають професійні нахили випускника.

Цільова аудиторія служби зайнятості не лише школярі, а й студенти. Так, нещодавно між Чернігівським міським центром зайнятості та Чернігівським національним технологічним університетом підписано меморандум про співпрацю. Відтак, щочетверга в навчальному закладі проходять зустрічі студентів старших курсів з профільними фахівцями. Під час таких заходів молодь може дізнатися про перспективи працевлаштування за обраною спеціальністю, методи пошуку роботи, джерела вакансій, переваги легального працевлаштування тощо. Крім того, студентів вчать презентувати себе роботодавцю на співбесіді та під час телефонної розмови, складати резюме, розкривати власний потенціал, особисті та професійні якості. До речі, у службі зайнятості можна отримати допомогу в записі відеорезюме.

 

 

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода