back

Розпочав роботу он-лайн курс «Застосування програмно-цільового методу»

11-10-2017 12:35

Триває реєстрація на он-лайн курс «Застосування програмно-цільового методу на рівні місцевих бюджетів».

Навчання є безкоштовним.

Курс акцентує увагу на подоланні розповсюджених труднощів при застосуванні зазначеного методу. Зокрема, він навчить правильно використовувати законодавство України у цій сфері, управляти фінансами, складати паспорти бюджетних програм. Учні вправлятимуться в оцінці ефективності кошторисів та вмінні влучно прогнозувати.

Безперечною перевагою є те, що навчальна програма складена на основі аналізу свіжих потреб та проблем, з якими безпосередньо зіштовхнулись місцеві представництва та райдержадміністрації при впроваджені програмно-цільового методу. Також, серед переваг, виділяється інтерактивна форма спілкування, коли тренери в он-лайн режимі зможуть дати відповіді учасникам курсу, а ті, у свою чергу, спілкуватися між собою.

Цільова аудиторія – заступники керівників та фахівці структурних підрозділів фінансового та економічного спрямування сільських, селищних, міських та районних рад, а також райдержадміністрацій. Навчання буде корисним і для керівництва тих рад базового рівня, що мають перейти на прямі відносини з державним бюджетом чи планують застосовувати програмно-цільовий метод.

Як зазначають експерти, такий метод бюджетування не новий для України. Проте, на рівні місцевого самоврядування не було широкої практики його застосування. Якщо навчитись працювати з цим інструментом, фінансова ефективність громад значно зросте, через прагматичність видатків і вміння правильно оцінювати та прогнозувати.

Курс розроблений провідними фахівцями у галузі фінансів та бюджетів.

Навчання впроваджується Українською асоціацією районних та обласних рад за підтримки Швейцарсько-українського проекту "Підтримка децентралізації в Україні" DESPRO та проходить на платформі Ресурсного центру зі сталого місцевого розвитку, що є структурною частиною Асоціації.

Зареєструватися на навчання можна до 12 жовтня.

За інформацією Української асоціації районних та обласних рад

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода