back

Чи вміють правильно поводитися школярі у надзвичайних ситуаціях?

14-09-2017 16:25

Днями у Чернігові проведено пізнавальний захід під гаслом «Рятівники — солдати Батьківщини» для учнівської молоді місцевих загальноосвітніх навчальних закладів.

Організатори — Управління ДСНС України в області, Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, Палац дітей та юнацтва. До проведення також долучилися представники рятувальної станції на водах, центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, кінологи Головного управління Нацполіції.

Сам захід приурочений до професійного свята Дня рятівника, аби привернути увагу дітей до цієї нелегкої професії, навчити підростаюче покоління заходам безпеки та алгоритму дій у можливих екстрених ситуаціях.

На відкритому майданчику біля обласного Палацу дітей та юнацтва учасники — команди з п'яти навчальних закладів міста — змагалися за першість у швидкості та правильності виконання вправ на п’яти локаціях: пожежно-рятувальні роботи, психоемоційна регуляція у надзвичайних ситуаціях, надання екстреної медичної допомоги постраждалим, рятувальні роботи на водних об’єктах, а також захист населення від сильнодіючих отруйних речовин.

Крім того, спортивний конкурс на вправність та витривалість влаштували викладачі Палацу дітей та юнацтва.

Цікавим був показовий виступ кінологів Національної поліції та їх вихованців, які виявляли вибухонебезпечні предмети та стріляні гільзи від зброї.

Перемогу ж у змаганнях здобула команда загальноосвітньої школи № 34.

 

 

За інформацією Управління Державної служби України
з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода