back

Бібліотеки Чернігівщини за популяризацію європейських цінностей

19-05-2017 12:12

В обласній універсальній науковій бібліотеці імені В. Г. Короленка учора, 18 травня, відбулася науково-практична конференція «Роль публічної бібліотеки в утвердженні європейських цінностей в житті місцевої громади».

Під час заходу провідні фахівці наукових та публічних бібліотек, вишів та представники громадських організацій Чернігівщини обговорили вплив державної бібліотечної політики на реформи і розвиток у європейському контексті, а також діяльність бібліотек в об’єднаних територіальних громадах.

Із доповідями про популяризацію європейських цінностей, особливості організації та роботи пунктів і центрів європейської інформації виступили представники бібліотек Чернігова, Ніжина, Городнянського, Борзнянського та Сновського районів.

Окремо обговорили і співпрацю бібліотеки імені В.Г. Короленка з відомими митцями. Так, заслужений діяч мистецтв України Олег Васюта спільно з бібліотекою проводить цікаві проекти для поєднання української та європейських культур. Відомий скульптор Геннадій Єршов у контексті взаєморозуміння та співдружності Польщі та України організував мистецький проект «Чернігів — Гданськ».

Значну увагу учасники заходу приділили роботі бібліотек з молоддю у процесі європейської інтеграції.

Доповненням конференції стала книжково-ілюстративна виставка «Україна та Євросоюз», яку підготували працівники відділу наукової інформації і бібліографії закладу.

 

За повідомленням обласної універсальної наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода