back

У І кварталі цього року кількість загиблих людей на пожежах знизилась на чверть

05-05-2017 11:03

Учора, 4 травня, на засіданні Колегії в обласному Управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області обговорили результати роботи оперативно-рятувального гарнізону за січень-березень 2017 року.

Начальник Управління Роман Гордовий зазначив, що упродовж першого кварталу поточного року основні зусилля органів і підрозділів служби цивільного захисту Чернігівщини спрямовувалися на виконання вимог нормативно-правових актів щодо реалізації державної політики у сфері запобігання надзвичайним ситуаціям та забезпечення безпеки населення і територій. Оперативно відреаговано на 126 надзвичайні події та 593 пожежі. Завдяки проведеним превентивним заходам вдалося зменшити кількість загиблих людей на пожежах на 24%.

Серед питань, які розглянули учасники засідання, – стан з пожежами і надзвичайними подіями на території області, цивільний захист населення і територій, матеріально-технічне забезпечення підрозділів У ДСНС. Говорили також і про проведення наглядово-профілактичної діяльності та інформаційно-роз’яснювальних заходів з метою профілактики пожеж і надзвичайних подій, а також роботу з особовим складом щодо дотримання дисципліни та запобігання корупційним проявам.

Серед пріорітетних завдань для рятувальників на найближчий час – готовність до реагування на надзвичайні ситуації в умовах весняно-літнього пожежонебезпечного періоду; профілактика загибелі людей на водних об'єктах; здійснення комплексу заходів щодо протипожежного захисту місць збирання, зберігання та переробки нового врожаю; покращення матеріально-технічного оснащення пожежно-рятувальних підрозділів.

 

За інформацією Управління Державної служби України
з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода