back

До уваги керівників підприємств

28-03-2017 12:28

Інноваційні Ваучери — фінансовий інструмент, що дозволяє українським компаніям фінансувати впровадження кліматичних інновацій. Інноваційними Ваучерами можуть користуватися різні компанії — від розробників кліматичних технологій до тих, хто прагне їх використати для скорочення свого впливу на довкілля чи скорочення витрат енергії.

Програму Інноваційних Ваучерів спонсорує Європейський Банк Реконструкцій і Розвитку (ЄБРР) та його Центр фінансування трансферу технологій зі зміни клімату (FINTECC (Finance and Technology Transfer Centre for Climate Change)) за фінансової підтримки EU Neighborghood Facility. В Україні цю програму втілює громадська організація Greencubator.

За допомогою Програми Інноваційних Ваучерів ЄБРР хоче підтримати українські компанії, покращити умови для розвитку та впровадження кліматичних технологій. Інноваційні Ваучери – інструмент запуску та розвитку швидко зростаючого та значного за обсягами ринку в Україні.

Розробникам технологій, інноваторам, тим, хто хоче розумніше використовувати ресурси, пропонуємо Інноваційні Ваучери – кошти на втілення їх проектів у життя. Ці кошти не є позикою чи кредитом, а вірніше — інвестицією у бізнес. Пропонуємо інноваційні ваучери двох категорій:

Ваучер до EUR 20 000.

Більшість компаній, що переможуть у конкурсі, отримають Інноваційні Ваучери із середньою сумою фінансової підтримки з боку ЄБРР у розмірі до EUR 20 000.

«Мегаваучери» до EUR 50 000.

Для компаній із проектами, що мають потенціал стати проривними, пропонуємо 5 мега-ваучерів розміром до EUR 50 000. Такі проекти мають продемонструвати потенціал та спроможність отримати значні результати в плані впровадження кліматичних інновацій.

В рамках програми Інноваційних Ваучерів кліматичними технологіями вважаються будь-які технології, котрі:

– зменшують використання викопного палива і економлять енергію;

– збільшують рівень використання відновлюваних джерел енергії;

– знижують викиди закису азоту або метану від сільськогосподарських процесів;

– полегшують адаптацію до змін клімату;

– іншим чином зменшують викиди парникових газів.

Компанії, що хочуть отримати фінансування для своїх проектів через Інноваційні Ваучери, подають свої проекти на конкурс. Проекти оцінюються експертами програми, а найкращі отримують фінансову підтримку.

Прийом заявок на конкурс Інноваційних Ваучерів розпочався 28 березня 2017 року. Для участі необхідно заповнити заявку в електронному вигляді.

Детальна інформація за посиланням.

 

Департамент економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода