back

До програми «теплих» кредитів долучився ще один державний банк

17-02-2017 16:56

Сьогодні, 17 лютого, на нараді в Департаменті житлово-комунального господарства Чернігівської ОДА обговорили перспективи реалізації в області Програми стимулювання до запровадження енергоефективних заходів населення, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів.

У нараді також взяли участь представники регіональних управлінь ПриватБанку та Ощадбанку.

Відучора ПриватБанк долучився до Урядової програми надання населенню «теплих кредитів». Підписано договір про взаємодію між Держенергоефективності та цією банківською установою.

Тепер за програмою впровадження енергоефективних заходів можна залучати кошти на утеплення будинків у чотирьох державних банках: Укргазбанку, Укрексімбанку, Ощадбанку та ПриватБанку. Держава та місцева влада, як і в попередні роки, відшкодовуватиме населенню частину коштів, взятих в банківських установах.

— Всі, хто планує реалізувати заходи з енергоефективності за підтримки держави, матимуть ще більше вибору щодо банку та м’яких умов отримання коштів на утеплення. ПриватБанк вже готовий запропонувати учасникам програми вигідні та сучасні технології кредитування: низькі відсоткові ставки, online оформлення, веб-платформу для пошуку виробників та постачальників енергоефективних матеріалів та обладнання, — пояснив цьогорічні перспективи дії програми Голова Агентства Сергій Савчук.

У свою чергу, ПриватБанк обіцяє вартість «теплих» кредитів для населення та ОСББ на рівні не більше 18% річних, у деяких випадках – взагалі безвідсоткову розстрочку на придбання енергоефективних товарів.

ПриватБанком технологія видачі «теплих» кредитів дозволяє оформляти їх через Інтернет без необхідності надання паперових документів і довідок.

Видача «теплих» кредитів для громадян та ОСББ у ПриватБанку розпочнеться найближчими днями.

Довідково. Для реалізації Державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива (програми «теплих кредитів») на 2017 рік у державному бюджеті вже передбачено 400 мільйонів гривень. Це дозволить близько 100 тисячам домогосподарств реалізувати енергоефективні заходи.

За матеріалами Держенергоефективності
та Департаменту ЖКГ Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода