back

Експертна група відібрала проектні ідеї з розвитку сільських територій

13-02-2017 15:49

Минулого тижня експертна група у складі представників обласних служб агропромислового комплексу, аграрних галузевих об’єднань, наукових установ та фахівців Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації розглядала проектні ідеї за напрямком «Розвиток сільських територій».

Розвиток сільських територій «Регіон рівних можливостей» – одна з трьох основних стратегічних цілей Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2020 року.

Усього на розгляд експертної групи надійшло 30 проектів з регіонального розвитку. Оскільки їх фінансування здійснюватиметься за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, обов’язкова вимога до оформлення заявки – наявність технічних завдань.

Окрім цього, відбір поданих проектів здійснювався за наступними критеріями:

• спрямованість на досягнення суспільної вигоди;

• отримувачем вигод від реалізації проекту не може бути окрема фізична або юридична особа;

• наявність людської та технічної спроможності для реалізації проекту;

• проектні ідеї повинні бути направлені на реалізацію одного із завдань, визначених у рамках Стратегії сталого розвитку області;

• термін реалізації проекту: 2018-2020 роки.

За результатами розгляду експерти відібрали 8 проектних ідей.

Передбачається, що їх впровадження сприятиме досягненню головної мети Стратегії з напрямку розвитку сільських територій – збільшення доданої вартості аграрного виробництва, створення додаткових можливостей для зростання доходів малих і середніх агровиробників та сільського населення, розвиток інфраструктури сільських громад, а також підвищення іміджу села.

За інформацією Департаменту агропромислового
розвитку Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода