back

Про забезпеченість області ліками поінформував очільник профільного управління

27-07-2016 08:37

Наскільки населення області забезпечене ліками за рахунок бюджетних коштів, повідомив 26 липня на прес-брифінгу в облдержадміністрації начальник Управління охорони здоров’я облдержадміністрації Петро Гармаш.

За його інформацією, за рахунок коштів державного бюджету виконуються 16 державних цільових програм та комплексних заходів загальнодержавного значення.

На офіційному веб-сайті очолюваного ним управління щотижнево оновлюється інформація про наявні залишки лікарських засобів та виробів медичного призначення, що надходять в область у централізованому порядку за рахунок держбюджету.

Наразі централізованими поставками в область надійшли медикаменти на 48 мільйонів гривень. Крім того, здійснено оплату за надані ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна» послуги з гемодіалізу на суму понад 15 мільйонів.

Проте, за словами Петра Гармаша, цього недостатньо, адже складає лише 58% від суми, запланованої Міністерством охорони здоров’я для Чернігівщини.

Є деякі програми, профінансовані стовідсотково. Це, зокрема, стосується поставки медикаментів для лікування хворих на розсіяний склероз, гемофілію, ДЦП, дітей, хворих на муковісцидоз та ЮРА. У той же час очільник обласного управління охорони здоров’я висловив занепокоєння вкрай складною ситуацією із забезпеченням дітей імунобіологічними препаратами, ліками хворих на онкологічні та онко-гематологічні захворювання, туберкульоз і СНІД.

Залишається сподіватися на отримання ліків у повному обсязі до кінця року. Це обіцяють для області у профільному Міністерстві.

Говорили на брифінгу також про медикаментозне забезпечення пільгових категорій населення. Так, на забезпечення їх безкоштовного та пільгового амбулаторного лікування у 2016 році передбачено майже 40 мільйонів гривень з місцевих бюджетів. За півроку вже використано понад 16 мільйонів. У тому числі для інвалідів, учасників війни, дітей-інвалідів, хворих на шизофренію та епілепсію, онкохворих.

Петро Гармаш назвав досить втішні цифри щодо забезпечення інсуліном. Завдяки не лише держбюджету, а й місцевим видаткам, забезпеченість цим препаратом наразі складає 90% від потреби.

Говорили також про проблему із поставкою ліків від сказу. Як повідомили в Управлінні охорони здоров’я одразу ж після прес-брифінгу, в область згідно централізованих поставок надійшло 6015 доз вакцини для профілактики цього захворювання.

Департамент інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода