back

У Чернігові відбувся круглий стіл «Європейські цінності: український вимір»

18-05-2016 09:58

17 травня у великій читальній залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка відбулося засідання круглого столу «Європейські цінності: український вимір». Захід проведено в рамках кампанії відзначення Дня Європи-2016 в Україні «RE-ФОРМУЮСЬ Європейцем!».

У його роботі взяли участь соціологи, психологи, лідери громадських організацій та ініціативна молодь Чернігова, яка займає активну громадську позицію щодо розвитку міста і громади в цілому.

Круглий стіл об’єднав активних молодих людей – лідерів, які прагнуть розвиватися, пізнавати світ, постійно розширювати горизонти мислення. Вони зацікавлені в нових можливостях для самовдосконалення та пошуку однодумців. Присутні обговорили роль цінностей у житті людини та українського суспільства, а також питання важливості і потреби європейських цінностей для українців. Основною ідеєю заходу стали слова: якщо хочеш змінити світ, почни з себе!

З доповіддю «Європейські витоки та цінності місцевого самоврядування» перед учасниками засідання виступив кандидат історичних наук, доцент кафедри гуманітарних наук Чернігівського державного технологічного університету, директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Володимир Бойко.

Голова правління громадської організації «Жменя» Регіна Гусак поділилася результатами досліджень про фактори, які впливають на формування цінностей у суспільстві.

З європейськими стандартами етики публічного управління присутніх ознайомила кандидат філософських наук, керівник проектів Сіверського інституту регіональних досліджень Людмила Чабак.

Зацікавленість слухачів викликала доповідь координатора житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталії Висіканець «Польща та Україна. Цінності у порівнянні».

За підсумками обговорення учасники заходу визначили спільні цінності: ЖИТТЯ людини, свобода слова та добробут.








За повідомленням Чернігівської обласної
універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода