back

Арсеній Яценюк перевірив хід облаштування українсько-російського державного кордону на Чернігівщині

22-05-2015 15:16

22 травня Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк перевірив хід облаштування українсько-російського державного кордону на пункті пропуску «Сеньківка».

Його супроводжували перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич та голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко.

Глава Уряду оглянув інженерно-технічні споруди, зведені в рамках першого етапу облаштування «Європейського валу» та ознайомився зі зразками техніки та новітніми засобами охорони державного кордону.

Він нагадав, що роботу зі зведення державного кордону «Європейський вал» було розпочато в минулому році. Цей проект, наголосив Арсеній Яценюк, «має дати можливість Україні захистити свою територію, в першу чергу – від диверсійних груп, російських терористів та бандитів, від незаконного перетину державного кордону, незаконної міграції, торгівлі людьми, зброєю та наркотиками».

Глава Уряду підкреслив, що це повинен бути перший кордон, який, в тому числі, дає можливість не дозволити російським військовим потрапити на територію України.

Арсеній Яценюк повідомив, що проект «Європейський вал» передбачає завершення облаштування всієї інженерної та електронної системи протягом чотирьох років: «До кінця 2018 року весь українсько-російський державний кордон буде побудований, змонтований і буде ефективно захищати Україну від російських терористів».

Під час відвідання пункту пропуску Глава Уряду оглянув хід зведення інженерних споруд, які включають систему штучних перешкод на можливих напрямках руху техніки, спостережні пункти та вежі, суцільний рів, загороджувальний паркан, сигналізаційні пристрої тощо. Крім того, обладнані елементи інженерного облаштування пункту пропуску, захисні споруди для укриття пасажирів та персоналу.



За інформацією Департаменту інформації
та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода