back

В області близько 30% випадків раку грудей діагностується в занедбаних стадіях

21-10-2014 11:13

Відповідно до Указу Президента України від 17.01.05 №42/2005, 20 жовтня відзначається як Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на рак молочної залози. Його завдання – привернути увагу суспільства до проблем онкопатології грудей, сприяти ранньому виявленню злоякісних пухлин, підвищити доступ жінок до консультативної та лікувальної допомоги, а також навчати методам самообстеження .

З метою раннього виявлення раку молочної залози, на Чернігівщині у обласному онкодиспансері щорічно проводиться День відкритих дверей. Кожна жінка матиме змогу звернутися до поліклініки і без попереднього запису потрапити на прийом до лікаря-мамолога. До послуг пацієнтів — рентгенодіагностика, мамографія, УЗД-діагностика та інші методи виявлення хвороби.

Щорічно у День відкритих дверей до диспансеру звертається 60-80 жінок, з них майже 10% направляються на стаціонарне лікування.

— Серед факторів, що впливають на розвиток раку молочної залози – незадовільна екологічна ситуація, необізнаність жінок з правилами самообстеження грудей, несвоєчасно вилікувані хронічні захворювання тощо. Кожного року наші спеціалісти виявляють по кілька десятків випадків раку грудей і роблять все необхідне для діагностики та лікування такої патології. Головне – щоб жінки своєчасно до нас зверталися. Адже близько 30% випадків раку грудей в регіоні діагностується в занедбаних стадіях – зауважує головний лікар КЛПЗ «Чернігівський обласний онкологічний диспансер», заслужений лікар України Володимир Зотов.


За повідомленням
Управління охорони здоров'я облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода