back

Харчова промисловість області активно освоює інвестовані кошти

17-10-2014 12:47

Підприємствами харчової галузі області у січні–червні цього року за рахунок усіх джерел фінансування освоєно майже 266 мільйонів гривень капітальних інвестицій. Це становить близько 64% капітальних інвестицій промисловості загалом. Станом на 1 липня на них зосереджено понад 50 мільйонів доларів США прямих іноземних надходжень. Здебільшого — з Німеччини, Польщі, Вірґінських Островів та Російської Федерації.

Кожне п’яте підприємство галузі в минулому році займалося інноваційною діяльністю. Обсяг реалізації нової продукції становив 9 мільйонів гривень. До того ж, на підприємствах із виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів зосереджено чверть працівників промисловості.

Варто зазначити і те, що майже 7% від загального обсягу виробництва в Україні макаронних виробів, близько 9% — жирних сирів, 3,7% —вершкового масла та понад 3% круп виготовлено саме на Чернігівщині. Зокрема, з початку року в області було вироблено 8,5 тисяч тонн нерафінованої соняшникової олії, понад 9 тисяч тонн — рідкого обробленого молока, більш як 6 тисяч тонн молока і вершків сухих та 3 тисячі — вершкового масла та багато іншого.

Частка реалізованої харчової продукції в загальному обсязі промислового товару становить понад 43%.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА
за інформацією
Головного управління статистики в Чернігівській області

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода