back

Виїзний день-приймальня у Коропському районі

30-09-2009 | 15:56

Два роки тому голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, знайомлячись з областю, проводив у кожному з її районів виїзний день-приймальню, вивчаючи ситуацію безпосередньо на місці. За результатами поїздок він підписував доручення для виконання відповідними службами, тримаючи їх на особистому контролі.

І ось з 29 вересня виїзні дні-приймальні облдержадміністрації знову працюють. Першим у їх маршруті, як і два роки тому, став Коропський район. Заступники голови облдержадміністрації та начальники обласних управлінь знову побували у кожній сільській раді та провели прийом громадян з особистих питань.

А керівник області в ході поїздки до Коропського району відвідав палац графа Рум’янцева-Задунайського та Успенську церкву, побув у Черешенській загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів, де позитивно оцінив роботу закладу; ознайомився з господарською діяльністю сільгосппідприємства «Лукново».

У Коропі голова облдержадміністрації побував у центральній районній лікарні. Два роки тому він пообіцяв надати допомогу у ремонті приміщення лікувального закладу та придбання устаткування, і ось зараз до цієї лікарні, попри ще не закінчений ремонт, їдуть лікуватися хворі навіть з інших областей.

Також Володимир Хоменко відвідав школу мистецтв, районний будинок дитячої творчості та Жовтневу загальноосвітню школу-інтернат І-ІІІ ступенів, після чого провів прийом громадян з особистих питань.

Повертаючись до попередніх доручень, під час зборів активу району голова облдержадміністрації підкреслив: переважна їх більшість виконана або ж перебуває у стадії виконання. Він висловив подяку керівництву району за розумне використання хай і невеликих, але вкрай потрібних району коштів.

Так 3036,0 тис.грн. з державного бюджету були спрямовані на реконструкцію школи у с. Оболоння, будівництво котельні школи у с. Жовтневе, газифікацію с. Червоне, будівництво підвідного газопроводу до с. Нехаївка.

З цього ж джерела профінансоване будівництво та ремонт автодоріг району та їх експлуатація.

З обласного бюджету на потреби соціально-культурної сфери було додатково використано 938 тис.грн., в тому числі 350 тисяч на завершення реконструкції стаціонарного корпусу центральної районної лікарні, 298 тисяч – для заміни вікон в ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Жовтневе, 290 тисяч – на створення будинку сімейного типу.

Завдяки спільним зусиллям району та області, у переліку об’єктів, що фінансуються у поточному році за рахунок коштів Стабілізаційного фонду, передбачених для реалізації інвестиційних проектів соціально-економічного розвитку, затверджених розпорядженням Кабінету Міністрів України, з’явилося ще декілька життєво важливих об’єктів. А саме: будівництво підвідного газопроводу та газифікація с. Пролетарське; реконструкція базової загальноосвітньої школи смт Понорниця; завершення реконструкції ЦРЛ у Коропі та інші.

Володимир Хоменко наголосив: перед райдержадміністрацією та райрадою, розпорядниками коштів та підрядними організаціями стоїть завдання – освоїти кошти, виділені державою, у повному обсязі та здати в експлуатацію всі передбачені об’єкти соціальної та комунальної сфер.

Але, як зазначила заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус, попри проведену велику роботу, в районі знову виявлено низку великих і малих проблем, вирішення яких треба шукати спільно з районною та місцевою владою.

Знизилися обсяги виробництва підприємствами району. Та в умовах кризи необхідно зберегти найцінніше – кадри, робочі місця, адже криза не триватиме вічність і по її закінченні підприємства знову постануть перед проблемою пошуку професіоналів.

Тому, за словами Наталії Білоус, органам влади необхідно продовжувати постійний моніторинг промислового виробництва, сприяти максимальному насиченню споживчого ринку району широким асортиментом якісних товарів в першу чергу місцевого виробника, а керівникам промислових підприємств приділити увагу розробці інноваційних та інвестиційних проектів, технологічному оновленню виробництва, освоєнню нової конкурентноспроможної продукції. Зменшилася інвестиційна активність; протягом першого півріччя не було введено жодного квадратного метра житла, до того ж не працює програма підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім».

Також з початку року зріс податковий борг до зведеного бюджету та недоїмка до Пенсійного фонду.

Серед першочергових завдань для керівництва району Володимир Хоменко визначив оптимізацію мережі закладів, повний розрахунок за земельні та майнові паї, видача державних актів на землю до кінця року тим, хто їх ще не отримав, розвиток тваринництва, підготовка до нового опалювального сезону.

«Проблемних питань для роздумів і розв’язання багато, і основне – на це потрібні немалі кошти. Тому наша діяльність на всіх рівнях повинна бути спрямована, в першу чергу, на їх пошук та проведення ефективної роботи по збільшенню залучення інвестицій, підтримку реального сектора економіки, забезпечення гарантованих Основним законом України прав і свобод громадян», - підсумував Володимир Хоменко.