18-06-2012 14:38

Протокол № 6
засідання Громадської ради при облдержадміністрації

29 лютого 2012 року,
зал № 1 ОДА

Присутні: 36 членів Громадської ради (список додається), заступник голови облдержадміністрації Тканко В. М., начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Подорван А. Ф., заступник начальника управління, начальник відділу врегулювання відносин власності та правової роботи Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ісаєнко О. І.,, завідувач сектору взаємодії із засобами масової інформації та зв’язків з громадськістю Головного управління Держкомзему у Чернігівській області Пузан І. Б., представники громадськості, ЗМІ.

Засідання проводила голова Громадської ради при облдержадміністрації Пасталиця С. В.

Слухали: Пасталиця С. В. на підставі Розділу 4 пункту 6 Положення Громадської ради при Чернігівській облдержадміністрації запропонували виключити з членів Громадської ради при облдержадміністрації за систематичну відсутність на засіданнях Громадської ради без поважних причин (більше двох разів підряд): Зубок Ніну Володимирівну голову Чернігівського обласного відділення Української Спілки в’язнів-жертв нацизму, Кабенок Тетяну Петрівну, голову Чернігівської обласної організації «Всеукраїнської профспілки працівників сфери бухгалтерського обліку та аудиту»; Черепа Миколу Миколайовича, голову Петрушівського осередку Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні та виключити заступника голови ради Чернігівської обласної громадської організації «Всеукраїнська спілка радянських офіцерів» та повідомила про смерть члена Громадської ради, заступника голови ради Чернігівської обласної громадської організації «Всеукраїнська спілка радянських офіцерів» Шишкова Владислав Миколайовича.

Вирішили: виключити з членів Громадської ради при Чернігівській облдержадміністрації Зубок Ніну Володимирівну, Кабенок Тетяну Петрівну, Черепа Миколу Миколайовича, Шишкова Владислава Миколайовича.

Порядок денний:

1. Пріоритети співпраці облдержадміністрації та Громадської ради.

2. Інформація щодо впровадження в Україні земельної реформи.

3. Прогнозовані наслідки для підприємств області у зв’язку зі значним підвищенням податку на землю та орендної плати за землю.

4. Про проект розпорядження голови облдержадміністрації «Щодо проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених громадськими організаціями та творчими спілками, для виконання яких надаватиметься фінансова підтримка з обласного бюджету» та проект положення про Ресурсний центр сприяння інститутам громадянського суспільства.

5. Концепція розбудови «Чернігівського Дитинця, комплексу історико-архітектурних пам’яток ХІ-ХІХ століть».

6. Про план роботи Громадської ради на 2012 рік.

7. Різне.

I. Слухали: Тканко В. М. підбив підсумки роботи та окреслив пріоритетні завдання співпраці влади та громадськості.

Вирішили: взяти інформацію до відома.

II. Слухали: Ісаєнко О. І., проінформувала про пріоритети земельної реформи.

Слухали: Пузан І. Б., проінформував про роботу Головного управління Держкомзему у Чернігівській області по реалізації земельної реформи.

Виступили: Аверченко С.М., Самоненко С.В., Тканко В.М., Скоробагатько М.І., Пасталиця С.В.

Вирішили: взяти інформацію до відома та провести круглий стіл щодо підвищення плати за землю для юридичних осіб.

III. Cлухали: Самоненко С. В. проінформував про пропозиції комітету з регуляторної політики та підприємництва Громадської ради з вирішення питання підвищення плати за землю для юридичних осіб: направити листи до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з пропозицією внесення змін до Податкового Кодексу України.

Виступили: Пасталиця С.В., Склярець А.В., Ясочко Р.К., Жимолостнова С.К., Пущенко П.М., Тканко В.М.

Вирішили: підтримати пропозицію комітету та направити відповідного листа до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Комітету з економічних реформ.

IV. Слухали: Подорван А.Ф. ознайомив з проектами розпорядження голови облдержадміністрації «Щодо проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених громадськими організаціями та творчими спілками, для виконання яких надаватиметься фінансова підтримка з обласного бюджету» та положенням про Ресурсний центр сприяння інститутам громадянського суспільства. Виступив: Пущенко П.М.

Вирішили:

взяти інформацію до відома, членам Громадської ради взяти участь у громадському обговоренню проектів.

V. Слухали: Курданов А. Л., представив Концепцію розбудови «Чернігівського Дитинця, комплексу історико-архітектурних пам’яток ХІ-ХІХ століть».

Виступили: Панченко О.Г., Петрова Т.І., Конашевич М.С., Пасталиця С.В., Романюк М.М.

Вирішили: взяти інформацію до відома та доручити комітету з питань культури, туризму та духовності вивчити питання щодо доцільності проведення засідання круглого столу з питання обговорення концепції.

VI. Слухали: Пасталиця С.В. запропонувала прийняти за основу проект плану роботи Громадської ради на 2012 рік.

Виступила: Петрова Т.І. запропонувала перенести громадську експертизу проекту «Детальний план території. Функціонально - планувальна організація лісопарку „Ялівщина”» на II—III квартали.

Вирішили: прийняти за основу план Громадської ради на 2012 рік з урахуванням пропозиції Петрової Т.І.

VII. Слухали: Пасталиця С.В. повідомила про звернення до Громадської ради активістів громадського об’єднання «Нові перспективи Ялівщини» та запропонувала на виконання плану роботи Громадської ради ініціювати проведення громадської експертизи проекту «Детальний план території. Функціонально - планувальна організація лісопарку „Ялівщина”», та створити робочу групу по організації та проведенню громадської експертизи.

Виступили: Петрова Т.І.

Вирішили: на виконання плану роботи Громадської ради та зважаючи на суспільний резонанс питання Громадська рада при Чернігівській облдержадміністрації провести громадську експертизу проекту «Детальний план території. Функціонально - планувальна організація лісопарку „Ялівщина”» та створити робочу групу по організації та проведенню громадської експертизи у складі:

1. Проскуріної Наталії Павлівни, члена Громадської ради при облдержадміністрації;

2. Дрозд Наталії Олександрівни, члена Громадської ради при облдержадміністрації (за згодою);

3. Петрової Тамари Іванівни, члена Громадської ради при облдержадміністрації;

4. Жимолостнової Світлани Кузьмівни, члена Громадської ради при облдержадміністрації;

5. Адаменка Дмитра Миколайовича, члена Громадської ради при облдержадміністрації;

6. Панченка Олександра Григоровича, члена Громадської ради при облдержадміністрації;

7. Соколовської Людмили Олександрівни, члена громадського об’єднання «Нові перспективи Ялівщини»;

8. Мартиненка Володимира Юрійовича, члена громадського об’єднання «Нові перспективи Ялівщини»;

9. Сичевської Тетяни Василівни, члена громадського об’єднання «Нові перспективи Ялівщини»;

10. Хлєбова Олександра Борисовича, члена громадського об’єднання «Нові перспективи Ялівщини».

Слухали: Надирова Н.Г. проінформував про участь громадськості області в підготовці національного плану реалізації ініціативи Партнерство «Відкритий Уряд» та запропонувала членам Громадської ради долучитися до реалізації ініціативи.

Вирішили: взяти інформацію до відома.

Голова Громадської ради С.В.Пасталиця

Секретар В.В.Сапон

ГО Активне Суспільство України