back

Селекторна нарада з питань підведення підсумків оздоровчої кампанії 2008 року

10-09-2008 | 10:33

9 вересня відбулася селекторна нарада з питань підведення підсумків оздоровчої кампанії 2008 року, яку провів заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації Володимир Приходько.

Як зазначив Володимир Валентинович, за літній період 2008 року оздоровчими послугами забезпечено 61587 дітей шкільного віку, що складає майже 55 % всіх дітей шкільного віку області та 108 % до запланованого відсотку оздоровлення. Пріоритетами були якість оздоровлення та максимальне оздоровлення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей з багатодітних і малозабезпечених родин.

За літній період в області працювало 568 оздоровчих закладів, в яких оздоровлено 38925 дітей шкільного віку, з них 533 табори з денним перебуванням, які надали оздоровчі послуги майже - 31 тис. дітей. Тобто біля 7 тисяч дітей за червень-серпень оздоровилися в заміських або міських таборах та таборах санаторного типу нашої області.

За словами в.о. начальника управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Наталії Кожушко, станом на 01.09.08 р. в області оздоровлено дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування — 90%, дітей-інвалідів - 41%, дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей - 61 %, дітей військовослужбовців та працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов'язків - 88 %, дітей з девіантною поведінкою — 64 %, дітей, які перебувають на диспансерному обліку - 44 %, дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи - 36 %, також оздоровлено талановитих і обдарованих дітей - 77 %.

За оперативними даними головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації було оздоровлено 1183 дітей на суму 520,5 тис. грн. в оздоровчих таборах „Десна", „Остреч", „Казковий", „Деснянка", „Юність".

Заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Марія Кальпета повідомила, що з метою формування у дітей та підлітків національної свідомості, вивчення славних сторінок історії українського народу в таборах на базі Батуринської та Бахмацької шкіл, роботу було організовано на засадах козацької педагогіки. Майже 120 вихованців шкіл-інтернатів пройшли козацький вишкіл у таборі «Зміна» Чернігівського району. До табору приїздили представники Козацького корпусу Відродження, які проводили інтелектуальні ігри з питань історії українського козацтва, його історичного внеску в розвиток держави, демонстрували навички володіння козацькою зброєю. У серпні проведено триденну екскурсійну подорож для старших дітей табору на острів Хортицю. Систематично проводились екскурсії школярів до історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця».