back

Ментальне здоров’я жителів Чернігівщині: місцевих фахівців навчатимуть колеги із США

17-05-2023 | 14:38

Фахівці Центру психосоматичної медицини (США) проведуть комплексне навчання та наставництво для працівників закладів освіти, охорони здоров'я та соціального захисту Чернігівщини. Мова йтиме про новаторські моделі піклування про себе, розвиток психофізичних навичок само- і взаємопідтримки. Також пропонуватимуть певні техніки, які можна застосовувати в роботі цих закладів. Навчання відбуватиметься у межах проєкту з USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» 

Питання належної організації роботи з запобігання проблем ментального здоров’я обговорили сьогодні на зустрічі з представниками Центру у Чернігівській ОВА.

«Ми дуже вдячні за увагу до нашого регіону в такому важливому питанні як ментальне здоров’я. Це ще один виклик, який постав перед нашим суспільством. Адже маємо не тільки перемогти у цій війні, а й зберегти наших людей», –  наголосила заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк.

Участь у заході взяли  керівники структурних підрозділів ОВА, які в своїй щоденній роботі стикаються з психологічною проблематикою у галузі освіти, медицини, соціального захисту, роботи з дітьми та молоддю.

Наразі в області постійно проводиться робота  з підвищення кваліфікації спеціалістів (яких, на жаль, не вистачає) закладів у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки.  Також фахівці проходять тематичні навчання та тренінги, зокрема з надання першої психологічної допомоги.

«Мешканці Чернігівщини пережили окупацію та активні бойові дії. Ми вже побачили, яке спустошення принесла ця війна. Наша функція полягає в тому, щоб допомогти людям подолати наслідки травматизації»,  – зазначив засновник та керівник Центру психосоматичної медицини, професор Джеймс Гордон.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації