back

На Чернігівщині пом’якшено обмеження на торгівлю алкоголем

27-05-2022 | 17:17

З 28 травня на Чернігівщині послаблюються обмеження на продаж алкоголю. Відповідне розпорядження підписане сьогодні, 27 травня.

У закладах громадського харчування буде дозволено продаж алкогольних напоїв з 12-ї до 20-ї години.

У закладах торгівлі обмеження залишаться більш жорсткі: продаж алкогольних напоїв та речовин на спиртовмісній основі дозволятиметься з 12-ї до 16-ї години.

Рішенню передувала тривала дискусія, адже лібералізація торгівлі алкоголем під час воєнного стану має як своїх опонентів, так і захисників.

Перед прийняттям рішення в обласній адміністрації зважили як безпекові питання, так і аргументи на користь підтримки бізнесу та збільшення надходжень до місцевих бюджетів від торгівлі підакцизними товарами. Втім, за увесь час дії заборони жодних звернень від громад щодо пом'якшення обмежень на торігвлю алкоголем не надходило, зокрема і від Чернігівської міської ради. До ОВА надійшло лише 2  від торговельних мереж.

Як і раніше, дотримання норм розпорядження начальника ОВА контролюватимуть поліцейські та працівники Головного управління Держпродспоживслужби в області.

Водночас, громади Чернігівщини мають право запроваджувати додаткові обмеження на своїй території, залежно від ситуації на місцях.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації