back

Нові реалії РЛП «Ялівщина»

24-05-2022 | 08:00

Через ведення активних бойових дій на території області довгий час відвідування Ялівщини було під забороною, щоб не наражати життя громадян на небезпеку. Працівники ДСНС у Чернігівській області провели роботи з виявлення вибухонебезпечних предметів на території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина». Тож парк поступово відновлює свою діяльність.

За можливості проводяться заплановані на 2022 рік природоохоронні, культурно-просвітницькі та наукові роботи у РЛП «Ялівщина». Зокрема, служба охорони парку вела спостереження за птахами, які зимують на території парку.

Працівники закладу займаються виявленням несанкціонованих сміттєзвалищ та аварійних дерев на території парку, з відвідувачами ведуть бесіди про дотримання пожежної безпеки. Також працюють над покращенням стану екологічних стежок та туристичних маршрутів.

Крім того, продовжується розробка проєкту організації території та зонування. Відповідні роботи здійснюватиме АТ «Науково-виробничий комплекс «КУРС», яке стало переможцем у торгах від 16 лютого. Договір на виконання робіт підписано у травні.

У березні – травні на території парку заходи, в тому числі екскурсії, не проводилися.

Звертаємо увагу, що 27 травня спільно з Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської обласної військової адміністрації заплановано проведення прибирання території РЛП «Ялівщина».

Запрошуємо всіх охочих долучитися до толоки.

За інформацією КЗ «Регіональний ландшафтний парк
«Ялівщина»
Чернігівської обласної ради