back

До уваги представників ЗМІ!

|

В умовах воєнного стану та збройної агресії російської федерації, що триває нині, для роботи на території Чернігівської області необхідно:

  • мати прескарту Збройних Сил України
  • акредитуватися на території області в ОК "Північ" за формою.
  • протягом всього часу перебування носити знаки розпізнавання представників ЗМІ (транспортних засобів ЗМІ) на видному місці (за винятком ситуації, коли зазначене може привезти до виникнення загрози життю та здоров’ю представників ЗМІ).

Для отримання електронної прескарти ЗСУ журналістам потрібно заповнити анкету за формою та надіслати вказаний в анкеті перелік документів.

Після верифікації усіх даних, медіа-працівникам буде надано електронну версію прес-карти для предʼявлення на вимогу військових та правоохоронних органів.

Вимоги щодо обов'язкової акредитації ЗМІ, погодження маршруту перебування, інформування про мету редакційного завдання тощо передбачені Наказом Головнокомандувача Збройних Сил України №73 від 03.03.2022.

У разі порушення умов журналістської діяльності розголошення конфіденційної інформації чи передачі карти іншим особам, журналістів може бути позбавлено акредитації без права її відновлення.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації