back

На Чернігівщині розбудовуються три центри підтримки осіб, постраждалих від домашнього насильства

17-11-2021 | 12:16

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна відзначила Чернігівщину як область, що увійшла в трійку кращих регіонів за ефективністю використання субвенції на розбудову мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Про це вона сказала учора на засіданні профільної урядової комісії.

У Ніжинській та Варвинській громадах області сформовані дві спеціалізовані служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. У Корюківській — облаштовується притулок та придбано автомобіль для мобільної бригади при ньому. У ці заходи вкладено понад 3 мільйони гривень.

Шосте тематичне засідання Комісії з питань координації взаємодії органів виконавчої влади щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків провела Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина за участі дружини Президента України Олени Зеленської. Тема засідання — «Результати річниці впровадження Плану заходів з реалізації зобов’язань Уряду України, взятих в рамках міжнародної ініціативи «Партнерство Біарріц» з утвердження ґендерної рівності у 2021 році, плани на 2022 рік».

Чернігівську область на заході в онлайн-режимі представляла заступниця голови Чернігівської ОДА Жанна Шерстюк. Вона є уповноваженою особою з питань забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків, разом з представниками профільних департаментів та управлінь ОДА.

На засіданні йшла мова про розвиток інклюзивного та ґендерно чутливого публічного простору, дружнього до сімей з дітьми та маломобільних груп населення, забезпечення наскрізності принципів гендерної рівності в освіті, зменшення розриву в оплаті праці жінок і чоловіків, реформування законодавства у сфері соціальних відпусток, пов’язаних із народженням дитини та доглядом за нею, протидії домашньому та ґендерно обумовленому насильству.

 
За повідомленням Департаменту сім'ї, молоді та спорту
Чернігівської облдержадміністрації