back

За ініціативою голови ОДА в області створено майданчик для сприяння розвитку громад

08-09-2021 | 18:06

При голові Чернігівської облдержадміністрації створено Раду територіальних громад області. Відповідне розпорядження підписав учора, 7 вересня, голова ОДА В’ячеслав Чаус. Він та очільниця Чернігівської обласної ради Олена Дмитренко, відповідно до документа, — співголови новоствореної Ради. Також до її складу за згодою включені керівники всіх 57 територіальних громад області. 

«Держава направляє чималий ресурс у громади: Велике будівництво, субвенції, робота з ДФРР... і, я переконаний, що далі буде.
Важливо розподіляти фінанси туди, де їх найбільше потребують. А ситуацію раціонально проаналізувати можна лише маючи тісну співпрацю з кожною — наголошую — КОЖНОЮ громадою області»
, — зазначив на своїй Facebook-сторінці В’ячеслав Чаус.

Отже, створена Рада — це майданчик для взаємодії виконавчої влади та представників місцевого самоврядування, з рівними правами кожного учасника. 

«Як працюватиме Рада громад, які матиме повноваження — ми запитаємо у голів громад і вирішимо СПІЛЬНО», — зазначив очільник ОДА.

Однозначно проблеми обговорюватимуться та аналізуватимуться на місцях, щоб знати ситуацію зсередини, разом шукатимуться кращі рішення. 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації