19-08-2011 12:11

11.02.2022

Обласне об’єднання організацій роботодавців Чернігівщини підтвердило свою репрезентативність

Відповідно до Закону України "Про соціальний діалог в Україні", Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб'єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, затвердженого наказом НСПП від 21 липня 2011 року №73, комісією відділення НСПП в Чернігівській області (Відділення) з проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб'єктів сторін профспілок і організацій роботодавців (Комісія), здійснено заходи по розгляду документів Обласного об’єднання організацій роботодавців Чернігівщини.

За результатами проведеної роботи Комісією підготовлено висновок про визнання даної організації такою, що підтвердила репрезентативність.

11 лютого фахівцями Відділення проведено робочу зустріч з головою Обласного об’єднання організацій роботодавців Чернігівщини Д. Адаменком, під час якої, на підставі прийнятого рішення, вручено Свідотво про підтвердження репрезентативності на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та делегування представників до органів соціального діалогу.

Насамкінець зустрічі досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці з метою забезпечення соціальної стабільності у трудових коллективах.

 

28.01.2022

Чернігівське обласне об’єднання організацій роботодавців «Сіверщина» підтвердило свою репрезентативність

Відповідно до Закону України "Про соціальний діалог в Україні", Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб'єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, затвердженого наказом НСПП від 21 липня 2011 року №73, комісією відділення НСПП в Чернігівській області (Відділення) з проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб'єктів сторін профспілок і організацій роботодавців (Комісія), здійснено заходи по розгляду звернення Чернігівського обласного об’єднання організацій роботодавців «Сіверщина».

За результатами проведеної роботи Комісією підготовлено висновок про визнання Чернігівського обласного об’єднання організацій роботодавців «Сіверщина» таким, що підтвердило репрезентативність.

28 січня фахівцями Відділення проведено робочу зустріч з представником Чернігівського обласного об’єднання організацій роботодавців «Сіверщина» Л. Білоокою, під час якої, на підставі прийнятого рішення, вручено Свідоцтво про підтвердження репрезентативності на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та делегування представників до органів соціального діалогу.

Насамкінець зустрічі досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці з метою забезпечення соціальної стабільності у трудових колективах області.

 

28.01.2022

Чернігівська обласна організація профспілки працівників агропромислового комплексу України підтвердила свою репрезентативність

Відповідно до Закону України "Про соціальний діалог в Україні", Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб'єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, затвердженого наказом НСПП від 21 липня 2011 року №73, визначеною Комісією відділення НСПП, здійснено відповідні заходи щодо проведення процедури підтвердження критеріям репрезентативності Чернігівської обласної організації профспілки працівників агропромислового комплексу України на територіальному рівні.

За результатами проведеної роботи підготовлено висновок та рішення про визнання Чернігівської обласної організації профспілки працівників агропромислового комплексу України такою, що підтвердила свою репрезентативність.

27 січня фахівцями Відділення проведено робочу зустріч з головою зазначеної профспілки В. Ворохом, під час якої вручено Свідоцтво про підтвердження репрезентативності на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та делегування представників до органів соціального діалогу.

По завершенню досягнуто домовленості про подальшу взаємодію в роботі в рамках соціального діалогу.

 

16.12.2021

Федерація профспілкових організацій Чернігівської області підтвердила свою репрезентативність

Відповідно до Закону України "Про соціальний діалог в Україні", Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб'єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, затвердженого наказом НСПП від 21 липня 2011 року №73, комісією відділення НСПП в Чернігівській області (Відділення) з проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб'єктів сторін профспілок і організацій роботодавців (Комісія), здійснено заходи щодо підтвердження репрезентативності Федерації профспілкових організацій Чернігівської області (Федерації) на територіальному рівні.

За результатами проведеної роботи Комісією підготовлено висновок про визнання Федерації такою, що підтвердила свою репрезентативність.

14 грудня поточного року, під час Президії Федерації, начальником Відділення вручено Свідоцтво про підтвердження репрезентативності на територіальному рівні для подальшої участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод й делегування представників до органів соціального діалогу.

По завершенню заходу, начальник Відділення провів робочу зустріч, в ході якої було досягнуто домовленості щодо подальшої взаємодії в рамках Угоди про співпрацю, направленої на забезпечення соціальної стабільності у трудових колективах області.

 

08.11.2021

Чернігівське обласне об’єднання організацій роботодавців підтвердило свою репрезентативність

Відповідно до Закону України "Про соціальний діалог в Україні", Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб'єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, затвердженого наказом НСПП від 21 липня 2011 року №73, комісією відділення НСПП в Чернігівській області (Відділення) з проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб'єктів сторін профспілок і організацій роботодавців (Комісія), здійснено заходи щодо підтвердження репрезентативності Чернігівського обласного об’єднання організацій роботодавців на територіальному рівні.

За результатами проведеної роботи Комісією підготовлено висновок про визнання Чернігівського обласного об’єднання організацій роботодавців таким, що підтвердило репрезентативність.

05 листопада у Відділенні проведено робочу зустріч з представником об’єднання організацій роботодавців В. Козирєвим, під час якої, на підставі прийнятого рішення, вручено Свідоцтво про підтвердження репрезентативності на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та делегування представників до органів соціального діалогу.

Насамкінець зустрічі досягнуто домовленості щодо подальшої взаємодії в рамках Угоди про співпрацю, направленої на забезпечення соціальної стабільності у трудових колективах області.

 

25.10.2021

Чернігівська міська організація профспілки працівників освіти і науки України підтвердила свою репрезентативність на територіальному рівні

Відповідно до Закону України "Про соціальний діалог в Україні", Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб'єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, затвердженого наказом НСПП від 21 липня 2011 року №73, комісією відділення НСПП в Чернігівській області (Відділення) з проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб'єктів сторін профспілок і організацій роботодавців (Комісія), здійснено заходи щодо підтвердження репрезентативності Чернігівської міської організації профспілки працівників освіти і науки України.

За результатами проведеної роботи Комісією підготовлено висновок про визнання Чернігівської міської організації профспілки працівників освіти і науки України такою, що підтвердила репрезентативність.

22 жовтня фахівцями Відділення проведено робочу зустріч із головою Чернігівської міської організації профспілки працівників освіти і науки України Н. Шестопаловою, під час якої, на підставі прийнятого рішення, вручено Свідоцтво про підтвердження репрезентативності на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та делегування представників до органів соціального діалогу в місті Чернігові.

 

25.10.2021

Чернігівська обласна організація профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України визнана репрезентативною

Відповідно до Закону України "Про соціальний діалог в Україні", Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб'єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, затвердженого наказом НСПП від 21 липня 2011 року №73, комісією відділення НСПП в Чернігівській області (Відділення) з проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб'єктів сторін профспілок і організацій роботодавців (Комісія), здійснено заходи щодо оцінки відповідності критеріям репрезентативності Чернігівської обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України.

За результатами проведеної роботи Комісією підготовлено висновок про визнання Чернігівської обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України репрезентативною.

22 жовтня в.о. начальника Відділення М. Максименко проведено робочу зустріч з представником профспілки, під час якої, на підставі прийнятого рішення, вручено Свідоцтво про визнання Чернігівської обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України репрезентативною на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та делегування представників до органів соціального діалогу.

Насамкінець зустрічі досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці з метою забезпечення стабільності соціально-трудових відносин у трудових колективах області.

 

29.09.2021

Чернігівська обласна організація профспілки працівників лісового господарства України визнана репрезентативною

Відповідно до Закону України "Про соціальний діалог в Україні", Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб'єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, затвердженого наказом НСПП від 21 липня 2011 року №73, комісією відділення НСПП в Чернігівській області (Відділення) з проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб'єктів сторін профспілок і організацій роботодавців (Комісія), здійснено заходи щодо оцінки відповідності критеріям репрезентативності Чернігівської обласної організації профспілки працівників лісового господарства України на територіальному рівні.

За результатами проведеної роботи Комісією підготовлено висновок про визнання Чернігівської обласної організації профспілки працівників лісового господарства України репрезентативною.

29 вересня фахівцями Відділення проведено робочу зустріч з головою зазначеної профспілки, під час якої, на підставі прийнятого рішення, вручено Свідоцтво про визнання її репрезентативною на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та делегування представників до органів соціального діалогу.

Головний спеціаліст відділення НСПП в Чернігівській області Б. Піроцький

27.09.2021

Федерація роботодавців Чернігівщини підтвердила свою репрезентативність

Відповідно до Закону України «Про соціальний діалог в Україні» від 23.12.2010 № 2862-VI, Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, затвердженого наказом Національної служби посередництва і примирення від 21.07.2011 №73, комісією відділення Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області (далі – Відділення) з проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок і організацій роботодавців (далі – Комісія), здійснено відповідні заходи щодо проведення процедури підтвердження критеріям репрезентативності Федерації роботодавців Чернігівщини.

За результатами проведеної роботи, в установленому порядку Комісією було підготовлено та подано на розгляд керівника Відділення Висновок про визнання Федерації роботодавців Чернігівщини такою, що підтвердила свою репрезентативність.

27.09.2021 у приміщенні Відділення, заступником начальника Відділення М. Максименко проведено робочу зустріч з представником роботодавців, де обговорено подальші шляхи спільної взаємодії та вручено Свідоцтво №004-21/25-Т про підтвердження репрезентативності на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та делегування представників до органів соціального діалогу.

Головний спеціаліст відділення НСПП в Чернігівській області Б. Піроцький

21.05.2021

Чернігівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України підтвердила свою репрезентативність

Відповідно до Закону України «Про соціальний діалог в Україні» від 23.12.2010 № 2862-VI, Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, затвердженого наказом Національної служби посередництва і примирення від 21.07.2011 №73, комісією відділення Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області (далі – Відділення) з проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок і організацій роботодавців (далі – Комісія), здійснено відповідні заходи щодо проведення процедури підтвердження критеріям репрезентативності Чернігівської обласної організації професійної спілки працівників освіти і науки України.

За результатами проведеної роботи, в установленому порядку Комісією було підготовлено та подано на розгляд керівника Відділення Висновок про визнання Чернігівської обласної організації професійної спілки працівників освіти і науки України такою, що підтвердила свою репрезентативність

20.05.2021 в.о. начальника Відділення М. Максименко взяла участь у засіданні президії даної профспілки, під час якої було вручено Свідоцтво                  №002-21/25-Т про підтвердження репрезентативності на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та делегування представників до органів соціального діалогу.

 

29.03.2021

Чернігівська обласна організація профспілки працівників охорони здоров’я України підтвердила свою репрезентативність

Відповідно до Закону України «Про соціальний діалог в Україні» від 23.12.2010 № 2862-VI, Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, затвердженого наказом Національної служби посередництва і примирення від 21.07.2011 №73, комісією відділення Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області (далі – Відділення) з проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок і організацій роботодавців (далі – Комісія), здійснено відповідні заходи щодо проведення процедури підтвердження критеріям репрезентативності Чернігівської обласної організації професійної спілки працівників охорони здоров’я України.

За результатами проведеної роботи, в установленому порядку Комісією було підготовлено та подано на розгляд начальнику Відділення Висновок про визнання Чернігівської обласної організації професійної спілки працівників охорони здоров’я України такою, що підтвердила свою репрезентативність

26.03.2021 відбулася робоча зустріч фахівців Відділення із головою профспілкової організації П. Потапком, під час якої вручено Свідоцтво №001-21/25-Т про підтвердження репрезентативності на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та делегування представників до органів соціального діалогу. Досягнуто домовленості про подальшу співпрацю в рамках соціального діалогу.

Головний спеціаліст відділення НСПП в Чернігівській області Б. Піроцький

 

За результатами здійснених відповідних заходів, станом на 01.10.2019 року репрезентативними визнані:

1. Чернігівська обласна організація професійної спілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України (Свідоцтво №001/15-25-Т від 02 лютого 2015 року).

2. Чернігівська обласна організація професійної спілки працівників охорони здоров’я України (Свідоцтво №001/16-25-Т від 18 березня 2016 року).

3. Чернігівська обласна організація професійної спілки працівників освіти і науки України (Свідоцтво №004-16/25-Т від 14 грудня 2016 року).

4. Чернігівська обласна організація професійної спілки  працівників агропромислового комплексу України (Свідоцтво №005-16/25-Т від 16 грудня 2016 року).

5. Чернігівське обласне об’єднання організацій роботодавців (Свідоцтво №006-16/25-Т від 22 грудня 2016 року).

6. Обласне об’єднання організацій роботодавців Чернігівщини (Свідоцтво №001-17/25-Т від 16 лютого 2017 року).

7. Обласне об’єднання організацій роботодавців «Федерація роботодавців Чернігівщини» (Свідоцтво №002-17/25-Т від 13 квітня 2017 року).

8. Територіальний форум профспілкових організацій Чернігівської області (Свідоцтво №003-17/25-Т від 01 грудня 2017 року)

9. Городнянська районна організація професійної спілки  працівників освіти і науки України (Свідоцтво №004-17/25-Т від 22 грудня 2017 року)

10. Коропська районна організація профспілки працівників освіти і науки України (Свідоцтво №001-18/25-Т від 20 квітня 2018 року)

11. Чернігівська обласна профспілкова організація професійної спілки  працівників соціальної сфери (Свідоцтво №002-18/25-Т від 20 квітня 2018 року).

12. Чернігівська обласна організація професійної спілки працівників культури України (Свідоцтво №001-19/25-Т від 11 лютого 2019 року).

13. Чернігівська обласна організація професійної спілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України (Свідоцтво №002-19/25-Т від 19 лютого 2019 року).

 

28.02.2017

Обласне об’єднання організацій роботодавців Чернігівщини визнано
репрезентативним та підписано Угоду про співпрацю

16 лютого 2017 року відповідно до Закону України «Про соціальний діалог в Україні» від 23.12.2010 р. № 2862-VI, Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, затвердженого наказом Національної служби посередництва і примирення від 21 липня 2011 року №73, Комісією відділення НСПП в Чернігівській області з проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності проведено відповідну роботу, в межах визначених повноважень, за результатами якої, було прийнято Позитивне рішення про підтвердження репрезентативності Обласного об’єднання організацій роботодавців Чернігівщини.

Враховуючи зазначене, начальник відділення НСПП (далі – Відділення) О.Дєдіков вручив голові Обласного об’єднання організацій роботодавців Чернігівщини Д.Адаменку Свідоцтво № 001-17/25-Т щодо підтвердження відповідності критеріям репрезентативності на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до органів соціального діалогу.

Окрім цього, сторони розглянули загальні питання щодо стану соціально-трудових відносин та шляхів їх поліпшення в трудових колективах підприємств, установ та організацій області.

По завершенню зустрічі досягнуто домовленості про поглиблення взаємодії між Відділенням та Обласним об’єднанням організацій роботодавців Чернігівщини, про що підписано відповідну Угоду про співпрацю.

Робота триває.

 

28.12.2016

Проведена робота по здійсненню оцінки відповідності критеріям репрезентативності суб’єктів сторін профспілок і організацій роботодавців на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до відповідних органів соціального діалогу

Згідно із Законом України «Про соціальний діалог в Україні», Порядком оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, відділенням НСПП у Чернігівській області здійснено відповідні заходи.

За результатами роботи, урочисто вручені Свідоцтва про відповідність критеріям репрезентативності для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та делегування представників до органів соціального діалогу:

- Чернігівській обласній організації професійної спілки працівників охорони здоров’я України (голова – Потапко П.І.);

- Федерації профспілкових організацій Чернігівської області (голова – Москаленко І.І.);

- Чернігівському обласному об’єднанню організацій роботодавців «Сіверщина» (голова – Лазар В.Л.);

- Чернігівській обласній організації профспілки працівників освіти і науки України (голова – Матвеєва Т.А.);

- Чернігівській обласній організації профспілки працівників агропромислового комплексу України (голова – Ворох В.М.);

- Чернігівському обласному об’єднанню організацій роботодавців (голова – Козир В.О.).

По закінченню офіційної частини були проведені робочі наради, під час яких обговорені питання щодо подальшої співпраці, спрямованої на врегулювання чинників дестабілізації стану соціально-трудових відносин, вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) та забезпечення соціальної стабільності у трудових колективах Чернігівщини.

Робота триває.

19.08.2016

На виконання Закону України «Про соціальний діалог в Україні»

Відповідно до норм Закону України «Про соціальний діалог в Україні», відділенням НСПП проводиться робота по здійсненню оцінки відповідності критеріям репрезентативності суб’єктів сторін профспілок і організацій роботодавців на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до відповідних органів соціального діалогу.

Порядок оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців затверджений наказом Національної служби посередництва і примирення від 21 липня 2011 року №73. Здійснення заходів щодо виконання зазначеного Порядку на територіальному рівні забезпечує створена Комісія відділення НСПП, до складу якої входять представники відділення Національної служби посередництва і примирення в області, Головного управління юстиції та Головного управління статистики в області (за згодою).

 

За результатами здійснених відповідних заходів, станом на 01.08.2016 року репрезентативними визнані:

1

Чернігівське обласне об’єднання організацій роботодавців

2

Чернігівське обласне об’єднання організацій роботодавців «Сіверщина»

3

Чернігівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України

4

Федерація профспілкових організацій Чернігівської області

5

Обласне об’єднання організацій роботодавців Чернігівщини

6

Чернігівська обласна профспілкова організація профспілки працівників соціальної сфери

7

Чернігівське обласне об’єднання організацій роботодавців «Полісся»

8

Федерація роботодавців Чернігівщини

9

Борзнянська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України

10

Менська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України

11

Чернігівська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України

12

Бахмацька районна організація Профспілки працівників освіти і науки України

13

Городнянська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України

14

Прилуцька міська організація Профспілки працівників освіти і науки України

15

Носівська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України

16

Бобровицька районна організація Профспілки працівників освіти і науки України

17

Козелецька районна організація Профспілки працівників освіти і науки України

18

Ніжинська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України

19

Прилуцька районна організація Профспілки працівників освіти і науки України

20

Чернігівська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України

21

Ніжинська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України

22

Куликівська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України

 

 

23

Талалаївська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України

24

Ічнянська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України

25

Варвинська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України

26

Корюківська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України

27

Новгород-Сіверська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України

28

Семенівська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України

29

Сосницька районна організація Профспілки працівників освіти і науки України

30

Срібнянська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України

31

Ріпкинська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України

32

Територіальний форум профспілкових організацій області

33

Коропська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України

34

Щорська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України

35

Чернігівська обласна організація Всеукраїнської профспілки персоналу органів та установ пенітенціарної служби

36

Чернігівська обласна організація Профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України

37

Чернігівська обласна організація Профспілки працівників культури України

38

Чернігівська обласна організація Профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України

39

Чернігівська обласна організація Профспілки працівників охорони здоров’я України

 

Впроваджуючи норми Закону України «Про соціальний діалог в Україні», з метою об’єднання зусиль сторін, спрямованих на поліпшення стану соціально-трудових відносин, запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), сприяння їх своєчасному вирішенню, відділення НСПП спрямовує свою діяльність на підвищення рівня правової обізнаності зацікавлених сторін соціального діалогу.

 

25.04.2016

Чернігівську обласну організацію професійної спілки працівників охорони здоров’я України визнано репрезентативною

Відповідно до Закону України «Про соціальний діалог в Україні» та Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, затвердженого наказом Національної служби посередництва і примирення від 21 липня 2011 року №73 Комісією відділення НСПП в Чернігівській області було здійснено оцінку відповідності критеріям репрезентативності Чернігівської обласної організації професійної спілки працівників охорони здоров’я України на територіальному рівні.

22 березня 2016 року, в урочистій обстановці голові Чернігівської обласної організації професійної спілки працівників охорони здоров’я України Потапку П.І. було вручено рішення та Свідоцтво №001–16/25-Т від 18 березня 2016 року про відповідність критеріям репрезентативності на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладання територіальних угод та для делегування представників до органів соціального діалогу на відповідному рівні.

20.02.2015

Чернігівську обласну організацію професійної спілки атестованих працівників
органів внутрішніх справ України визнано такою, що відповідає критеріям
репрезентативності на територіальному рівні

Юлія Демченко, головний спеціаліст сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування відділення НСПП в Чернігівській області

Наприкінці минулого року, за рекомендацією заступника голови НСПП Гербеди С.В., у відділенні НСПП було проведено ряд робочих зустрічей із головою обласної організації професійної спілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України Поплавським І.Г. Його було ознайомлено із основними завданнями і повноваженнями Національної служби посередництва і примирення, напрямками роботи відділення НСПП на території області та вимогами Закону України «Про соціальний діалог в Україні».

Після отримання від профспілки заяви та відповідного пакету визначених документів, Комісія відділення НСПП ретельно їх вивчила, проаналізувала та здійснила оцінку відповідності критеріям репрезентативності профспілкової організації. За результатами розгляду було прийнято позитивне рішення.

4 лютого поточного року начальник та заступник начальника відділення НСПП, на запрошення, взяли участь в роботі профспілкового комітету організації де виступили з питань діяльності відділення НСПП спрямованої на соціальний захист працюючих трудових колективів підприємств, установ та організацій.

Наприкінці, Дєдіков О.Г. офіційно вручив Поплавському І.Г. Свідоцтво (встановленого зразка) про визнання Чернігівської обласної організації професійної спілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України такою, що відповідає критеріям репрезентативності на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладання територіальних угод та для делегування представників до органів соціального діалогу. Побажав присутнім плідної подальшої співпраці та вагомих здобутків.

 

24.09.2013

 

На виконання Закону України «Про соціальний діалог в Україні»

У зв’язку із набранням чинності норм Закону України «Про соціальний діалог в Україні», відділенням НСПП проводиться робота по здійсненню оцінки відповідності критеріям репрезентативності суб’єктів сторін профспілок і організацій роботодавців на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до відповідних органів соціального діалогу.

Порядок оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців затверджений наказом Національної служби посередництва і примирення від 21 липня 2011 року №73. Здійснення заходів щодо виконання зазначеного Порядку на територіальному рівні забезпечує створена Комісія відділення НСПП, до складу якої входять представники відділення Національної служби посередництва і примирення в області, Головного управління юстиції та Головного управління статистики в області.

За результатами здійснених відповідних заходів, станом на 01.10.2013 року репрезентативними визнані:

1. Чернігівське обласне об’єднання організацій роботодавців (Свідоцтво №001-11/25-Т від 20 жовтня 2011 року). Голова – Михалевич М.М. Загальна чисельність працівників, які працюють на підприємствах-членах відповідних організацій роботодавців, що входять до складу Об’єднання, - 36424 чол.);

2. Чернігівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки України (Свідоцтво №002-11/25-Т від 03 листопада 2011 року). Голова – Матвеєва Т.А. Загальна чисельність членів – 44305 чол.);

3. Чернігівське обласне об’єднання організацій роботодавців «Сіверщина» (Свідоцтво №003-11/25-Т від 21 листопада 2011 року). Голова – Лазар В.Л. Загальна чисельність працівників, які працюють на підприємствах-членах Об’єднання, - 24600 чол.);

4. Федерація профспілкових організацій Чернігівської області (Свідоцтво №004-11/25-Т від 26 грудня 2011 року). Голова Федерації – Богдан М.А. Загальна чисельність членів – 183653 чол.);

5. Обласне об’єднання організацій роботодавців Чернігівщини (Свідоцтво №001-01/25-Т від 30 січня 2012 року). Голова – Аверченко С. М. Загальна чисельність працівників, які працюють на підприємствах-членах Об’єднання, - 27800 чол.);

6. Чернігівська обласна профспілкова організація профспілки працівників соціальної сфери (Свідоцтво №002-12/25-Т від 06 березня 2012 року). Голова – Лисіч В.Г. Загальна чисельність членів – 3857 чол.);

7. Чернігівське обласне об’єднання організацій роботодавців «Полісся» (Свідоцтво №004-12/25-Т від 22 травня 2012 року). Голова – Михалевич М.М. Загальна чисельність працівників, які працюють на підприємствах-членах Об’єднання, - 39275 чол.);

8. Федерація роботодавців Чернігівщини (Свідоцтво №003-12/25-Т від 22 травня 2012 року). Голова правління – Козир В.О. Загальна чисельність членів – 42954 чол.);

9. Борзнянська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України (Свідоцтво №005-12/25-Т від 01 червня 2012 року). Голова – Тесленко В.Г. Загальна чисельність членів – 1135 чол.);

10. Менська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України (Свідоцтво №006-12/25-Т від 01 червня 2012 року). Голова – Волосюк О.С. Загальна чисельність членів -1169 чол.);

11. Чернігівська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України (Свідоцтво №007-12/25-Т від 01 червня 2012 року). Голова – Деркач О.Ф. Загальна чисельність членів – 1440 чол.);

12. Бахмацька районна організація Профспілки працівників освіти і науки України (Свідоцтво №008-12/25-Т від 05 червня 2012 року). Голова – Лелюшок О.І. Загальна чисельність членів – 1148 чол.);

13. Городнянська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України (Свідоцтво №009-12/25-Т від 05 червня 2012 року). Голова – Мироненко Г.М. Загальна чисельність членів – 834 чол.);

14. Прилуцька міська організація Профспілки працівників освіти і науки України (Свідоцтво №010-12/25-Т від 05 червня 2012 року). Голова – Заголій Т.С. Загальна чисельність членів – 1710 чол.);

15. Носівська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України(Свідоцтво №011-12/25-Т від 06 червня 2012 року). Голова – Бондарчук Є.Г. Загальна чисельність членів – 840 чол.);

16. Бобровицька районна організація Профспілки працівників освіти і науки України (Свідоцтво №012-12/25-Т від 22 серпня 2012 року). Голова – Івашко Т.М. Загальна чисельність членів – 987 чол.);

17. Козелецька районна організація Профспілки працівників освіти і науки України (Свідоцтво №013-12/25-Т від 22 серпня 2012 року). Голова – Любенко К.О. Загальна чисельність членів – 1344 чол.);

18. Ніжинська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України (Свідоцтво №014-12/25-Т від 22 серпня 2012 року). Голова – Коваль С.М. Загальна чисельність членів – 814 чол.);

19. Прилуцька районна організація Профспілки працівників освіти і науки України (Свідоцтво №015-12/25-Т від 22 серпня 2012 року). Голова – Нестерко Л.І. Загальна чисельність членів – 1063 чол.);

20. Чернігівська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України (Свідоцтво №016-12/25-Т від 22 серпня 2012 року). Голова – Янченко О.М. Загальна чисельність членів – 6724 чол.);

21. Ніжинська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України (Свідоцтво №017-12/25-Т від 22 серпня 2012 року). Голова – Сорокін В.К. Загальна чисельність членів – 1511 чол.);

22. Куликівська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України (Свідоцтво №018-12/25-Т від 22 серпня 2012 року). Голова – Трикашна Н.Б. Загальна чисельність членів – 540 чол.);

23. Талалаївська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України (Свідоцтво №019-12/25-Т від 22 серпня 2012 року). Голова – Несен О.А. Загальна чисельність членів – 481 чол.);

24. Ічнянська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України (Свідоцтво №020-12/25-Т від 28 листопада 2012 року). Голова – Савченко В.І. Загальна чисельність членів – 1008 чол.);

25. Варвинська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України (Свідоцтво №021-12/25-Т від 28 листопада 2012 року). Голова – Кисіль С.І. Загальна чисельність членів – 645 чол.);

26. Корюківська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України (Свідоцтво №022-12/25-Т від 28 листопада 2012 року). Голова – Кириченко А.А. Загальна чисельність членів – 721 чол.);

27. Новгород-Сіверська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України (Свідоцтво №023-12/25-Т від 21 грудня 2012 року). Голова – Короткевич К.Л. Загальна чисельність членів – 868 чол.);

28. Семенівська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України (Свідоцтво №024-12/25-Т від 21 грудня 2012 року). Голова – Ткаченко В.І. Загальна чисельність членів – 625 чол.);

29. Сосницька районна організація Профспілки працівників освіти і науки України (Свідоцтво №025-12/25-Т від 21 грудня 2012 року). Голова – Мостіпан С.Г. Загальна чисельність членів – 716 чол.);

30. Срібнянська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України (Свідоцтво №026-12/25-Т від 21 грудня 2012 року). Голова – Никоненко В.М. Загальна чисельність членів – 384 чол.);

31. Ріпкинська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України (Свідоцтво №027-12/25-Т від 21 грудня 2012 року). Голова – Красківський П.Г. Загальна чисельність членів – 816 чол.);

32. Територіальний форум профспілкових організацій області (Свідоцтво №028-12/25-Т від 21 грудня 2012 року). Голова – Павленко С.М. Загальна чисельність членів – 13092 чол.);

33. Коропська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України (Свідоцтво №001-13/25-Т від 04 березня 2013 року). Голова – Четверик К.В. Загальна чисельність членів – 842 чол.);

34. Щорська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України (Свідоцтво №002-13/25-Т від 04 березня 2013 року). Голова – Шевченко К.В. Загальна чисельність членів – 722 чол.).

35. Чернігівська обласна організація Всеукраїнської профспілки персоналу органів і установ пенітенціарної служби (Свідоцтво №003/13-25-Т від 07.05.2013). Голова – Панченко Еліна Вікторівна. Загальна чисельність членів – 965 чол.).

36. Чернігівська обласна організація профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України (Свідоцтво №004-13/25-Т від 26.07.2013). Голова – Титенок Володимир Микитович. Загальна чисельність членів – 1990 чол.);

37. Чернігівська обласна організація професійної спілки працівників культури України (Свідоцтво №005-13/25-Т від 18.09.2013). Голова – Буренко Іван Степанович. Загальна чисельність членів – 5473 чол.).

 

Додатково, на виконання наказів Національної служби посередництва і примирення, для здійснення об’єктивної оцінки відповідності критеріям репрезентативності деяких Всеукраїнських об’єднань профспілок та роботодавців на національному рівні, відділенням НСПП здійснено вибіркові перевірки чисельності:

 

1. Чернігівської обласної профспілкової організації працівників споживчої кооперації (наказ НСПП від 29.08.2011 №91);

2. Чернігівської обласної організації Всеукраїнської профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг (наказ НСПП від 29.08.2011 №91);

3. Чернігівської обласної організації Всеукраїнської профспілки «Рідна земля» (наказ НСПП від 23.01.2012 №04);

4. Чернігівської обласної організації Вільної профспілки освіти і науки України (наказ НСПП від 30.01.2012 №08);

5. Чернігівської обласної організації Вільної профспілки медичних працівників України (наказ НСПП від 30.01.2012 №08);

6. Обласної профспілкової організації ПАТ ЕК «Чернігівобленерго» (наказ НСПП від 02.04.2012 №28);

7. Чернігівського обласного об’єднання організацій роботодавців (наказ НСПП від 19.06.2012 №63);

8. Чернігівської профспілки підприємців (наказ НСПП від 12.07.2012 №80).

 

Впроваджуючи норми Закону України «Про соціальний діалог в Україні», з метою об’єднання зусиль сторін, спрямованих на поліпшення стану соціально-трудових відносин, запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), сприяння їх своєчасному вирішенню, відділення НСПП спрямовує свою діяльність на підвищення рівня правової обізнаності зацікавлених сторін соціального діалогу.

 

 

Чернігівську обласну організацію професійної спілки
працівників культури України визнано репрезентативною

 

Відповідно до Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, затвердженого наказом Національної служби посередництва і примирення (далі – НСПП) від 21.07.2011 року №73, у вересні п.р. Комісією відділення НСПП в Чернігівській області здійснено оцінку відповідності критеріям репрезентативності Чернігівської обласної організації професійної спілки працівників культури України на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладання територіальних угод та для делегування представників до органів соціального діалогу.

На підставі поданої Чернігівською обласною організацією професійної спілки працівників культури України довідки встановлено, що станом на 01.01.2013 року до її складу входить 40 профспілкових організацій із загальною чисельністю членів 5473 особи.

За результатами вивчення поданих документів про легалізацію та порівняння даних про чисельність членів зазначеної обласної профспілки з даними органів статистики про чисельність зайнятого населення у відповідній галузі з’ясовано: питома вага кількості працівників підприємств - членів Чернігівської обласної організації професійної спілки працівників культури України у загальній чисельності зайнятого населення в галузі «Надання комунальних та індивідуальних послуг; діяльність у сфері культури та спорту» становить 37,74%.

З огляду на результати проведеної роботи, відділенням НСПП в Чернігівській області 17.09.2013 року прийнято Рішення за №005/13-25-П визнати Чернігівську обласну організацію професійної спілки працівників культури України такою, що відповідає критеріям репрезентативності.

20 вересня 2013 року, в присутності заступника голови Ради Федерації профспілкових організацій області Петра Чорнорота, начальник відділення НСПП в Чернігівській області Олександр Дєдіков урочисто вручив Свідоцтво за №005-13/25-Т про відповідність Чернігівської обласної організації професійної спілки працівників культури України критеріям репрезентативності на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до органів соціального діалогу голові організації Івану Буренку.

Після урочистого заходу була проведена спільна робоча нарада з обговорення подальших заходів щодо сприяння поліпшенню трудових відносин, запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) та своєчасного їх вирішення у відповідності до діючої з 2007 року Угоди про співпрацю між відділенням НСПП в Чернігівській області та Чернігівською обласною організацією професійної спілки працівників культури України.

 

Обласне об’єднання організацій роботодавців
Чернігівщини визнано репрезентативним

 

Відповідно до Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, затвердженого наказом Національної служби посередництва і примирення (далі – НСПП) від 21.07.2011 року №73, Комісією відділення НСПП в Чернігівській області (далі – Комісія) здійснено оцінку відповідності критеріям репрезентативності Обласного об’єднання організацій роботодавців Чернігівщини (далі – Об’єднання) на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладання територіальних угод та для делегування представників до органів соціального діалогу (Висновок Комісії відділення НСПП в Чернігівській області від 18.01.2012 року).

На підставі поданої Об’єднанням довідки встановлено, що станом на 01.01.2012 року загальна чисельність працівників, які працюють на підприємствах – членах Обласного об’єднання організацій роботодавців Чернігівщини складає 27800 чол.

До членів Об’єднання, відповідно поданого переліку, входять:

- Чернігівська обласна організація роботодавців «Сіверщина»;

- Обласна організація роботодавців «Асоціація роботодавців Чернігівщини»;

- Міська громадська організація «Ліга роботодавців Чернігова».

За результатами здійснених Комісією відділення НСПП вивчення поданих документів та перевірки оцінки відповідності критеріям репрезентативності загальної чисельності, галузевої розгалуженості Об’єднання з’ясовано: питома вага кількості працівників підприємств - членів Обласного об’єднання організацій роботодавців Чернігівщини у загальній чисельності зайнятого населення у Чернігівській області станосить 5,8%.

З огляду на результати проведеної оцінки відповідності Об’єднання критеріям репрезентативності та враховуючи, що відповідно до Закону України «Про соціальний діалог в Україні», репрезентативними визнаються організації роботодавців, їх об’єднання, що діють на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, на підприємствах членів яких працюють не менше 5% зайнятого населення у відповідній адміністративно-територіальній одиниці, відділенням НСПП в Чернігівській області прийнято Рішення від 30.01.2012 року №001/01-25-Р визнати Обласне об’єднання організацій роботодавців Чернігівщини таким, що відповідає критеріям репрезентативності.

30 січня 2012 року виконавчому директору Обласного об’єднання організацій роботодавців Чернігівщини Аллі Миколаївні Адаменко урочисто вручено Свідоцтво №001-01/25-Т про відповідність Обласного об’єднання організацій роботодавців Чернігівщини критеріям репрезентативності на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до органів соціального діалогу.

Після урочистого заходу проведена робоча нарада з обговорення проекту Угоди про співпрацю між Обласним об’єднанням організацій роботодавців Чернігівщини та відділенням НСПП в Чернігівській області у реалізації спільних заходів щодо врегулювання чинників дестабілізації стану соціально-трудових відносин, вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) та забезпечення соціальної стабільності у трудових колективах регіону.

Федерацію профспілкових організацій Чернігівської області
визнано репрезентативною

Відповідно до Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців (далі – Порядок), затвердженого наказом Національної служби посередництва і примирення (далі – НСПП) від 21 липня 2011 року № 73, Комісією відділення НСПП в Чернігівській області здійснено оцінку відповідності критеріям репрезентативності Федерації профспілкових організацій Чернігівської області на територіальному рівні.

На підставі поданої Федерацією довідки від 21 грудня 2011 року встановлено, що станом на 01 січня 2011 року загальна чисельність членів профспілки Федерації профспілкових організацій Чернігівської області становить 183653 особи.

На територіальну та галузеву розгалуженість членів Федерації профспілкових організацій Чернігівської області вказує поданий перелік профспілкових організацій області, відповідно до якого до її складу входять 32 профспілкові організації області.

За результатами здійснених Комісією відділення НСПП вивчення поданих документів та перевірки оцінки відповідності критеріям репрезентативності загальної чисельності, галузевої та територіальної розгалуженості Федерації з’ясовано: питома вага кількості членів профспілки Федерації профспілкових організацій у кількості зайнятого населення Чернігівської області складає 38,3%.

Відповідно до п.3.5 Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, затвердженого наказом НСПП від 21.07.2011 року №73, Рішенням відділення НСПП в Чернігівській області від 26.12.2011 року № 004/11-25-П Федерацію профспілкових організацій Чернігівської області визнано такою, що відповідає критеріям репрезентативності.

29 грудня 2011 року голові ФПО Миколі Андрійовичу Богдану урочисто вручено Свідоцтво № 004-11/25-Т про відповідність Федерації профспілкових організацій Чернігівської області критеріям репрезентативності на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до органів соціального діалогу.

Після вручення Свідоцтва проведена робоча нарада з обговорення питань подальшої співпраці у врегулюванні чинників дестабілізації стану соціально-трудових відносин, вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) та забезпечення соціальної стабільності у трудових колективах області відповідно до заключеної Угоди про взаємодію в роботі від 30.09.2010 року.

Чернігівське обласне об’єднання організацій роботодавців
«Сіверщина» визнано репрезентативним

Відповідно до Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, затвердженого наказом Національної служби посередництва і примирення (далі – НСПП) від 21.07.2011 року №73, Комісією відділення НСПП в Чернігівській області (далі – Комісія) здійснено оцінку відповідності критеріям репрезентативності Чернігівського обласного об’єднання організацій роботодавців «Сіверщина» (далі – Об’єднання) на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладання територіальних угод та для делегування представників до органів соціального діалогу (Висновок Комісії відділення НСПП в Чернігівській області від 26.10.2011 року).

На підставі поданої Об’єднанням довідки від 29.09.2011року встановлено, що станом на 01.01.2011 року загальна чисельність працівників, які працюють на підприємствах – членах Чернігівського обласного об’єднання роботодавців «Сіверщина» складає 24600 чол.

На галузеву розгалуженість Об’єднання вказує поданий перелік, відповідно до якого до складу Об’єднання входять 7 організацій різних галузей економіки.

За результатами здійснених Комісією відділення НСПП вивчення поданих документів та перевірки оцінки відповідності критеріям репрезентативності загальної чисельності, галузевої розгалуженості Об’єднання з’ясовано: питома вага кількості працівників, які працюють на підприємствах - членах Чернігівського обласного об’єднання організацій «Сіверщина» у загальній чисельності зайнятого населення у Чернігівській області – 5,1%

.

З огляду на результати проведеної оцінки відповідності Об’єднання критеріям репрезентативності та враховуючи, що відповідно до Закону України «Про соціальний діалог в Україні», репрезентативними визнаються організації роботодавців, їх об’єднання, що діють на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, на підприємствах членів яких працюють не менше 5% зайнятого населення у відповідній адміністративно-територіальній одиниці, відділенням НСПП в Чернігівській області прийнято Рішення від 07.11.2011 року №003-11/25-Р визнати Чернігівське обласне об’єднання організацій роботодавців «Сіверщина» таким, що відповідає критеріям репрезентативності.

24 листопада 2011 року в.о. виконавчого директора Чернігівського обласного об’єднання організацій роботодавців «Сіверщина» Аллі Миколаївні Адаменко урочисто вручено Свідоцтво №003-11/25-Т про відповідність Чернігівського обласного об’єднання організацій роботодавців «Сіверщина» критеріям репрезентативності на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до органів соціального діалогу

Чернігівську обласну організацію профспілки працівників
освіти і науки України визнано репрезентативною

Відповідно до Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців (далі – Порядок), затвердженого наказом Національної служби посередництва і примирення (далі – НСПП) від 21 липня 2011 року № 73, Комісією відділення НСПП в Чернігівській області здійснено оцінку відповідності критеріям репрезентативності Чернігівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України (далі – Організація) на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до органів соціального діалогу (Висновок Комісії відділення НСПП в Чернігівській області від 14.10.2011 року).

На підставі поданої Організацією довідки від 22.09.2011року встановлено, що станом на 01.01.2011 року загальна чисельність її членів становить 44305 осіб.

На територіальну розгалуженість членів Організації вказує поданий нею перелік, відповідно до якого до її складу входять 39 профспілкових організацій області.

За результатами здійснених Комісією відділення НСПП вивчення поданих документів та перевірки оцінки відповідності критеріям репрезентативності загальної чисельності, галузевої та територіальної розгалуженості Організації з’ясовано: питома вага кількості членів Чернігівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України у кількості зайнятого населення Чернігівської області складає 9,2%. З огляду на результати проведеної оцінки відповідності Організації критеріям репрезентативності та враховуючи, що відповідно до Закону України «Про соціальний діалог в Україні» репрезентативними визнаються профспілки, членами яких є не менше 2% зайнятого населення у відповідній адміністративно-територіальній одиниці, відділенням НСПП в Чернігівській області прийнято Рішення від 03.11.2011 року №001-11/25-П визнати Чернігівську обласну організацію профспілки працівників освіти і науки України такою, що відповідає критеріям репрезентативності.

04 листопада 2011 року голові Чернігівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Т.А. Метвеєвій в присутності голови Федерації профспілкових організацій області М.А. Богдана було урочисто вручено Свідоцтво №002-11/25-Т про відповідність Чернігівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України критеріям репрезентативності на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до органів соціального діалогу.

Після вручення відбулось спільне обговорення стану соціально-трудових відносин в установах і закладах освіти, а також питання подальшої взаємодії в забезпеченні соціальної стабільності у трудових колективах педагогічних працівників області відповідно до підписаної Угоди про взаємодію в роботі.

26.10.2011

Чернігівське обласне об’єднання організацій роботодавців першим в області визнано репрезентативним

25 жовтня 2011 року в приміщенні відділення Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області відбулася зустріч працівників відділення НСПП з виконавчим директором Чернігівського обласного об’єднання організацій роботодавців В.І. Пась, якому в урочистій обстановці було вручено Свідоцтво №001-11/25-Т від 20 жовтня 2011 року про відповідність Чернігівського обласного об’єднання організацій роботодавців критеріям репрезентативності на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до органів соціального діалогу.

Чернігівське обласне об’єднання організацій роботодавців (ЧОООР) створене за територіальною ознакою відповідно до Законів України “Про організації роботодавців”, “Про об’єднання громадян”. Згідно Статуту, ЧОООР є неприбутковою громадською організацією, яка об’єднує за спільними інтересами на засадах рівноправності організації роботодавців Чернігівської області з метою представництва захисту прав та інтересів роботодавців, а також координації їх діяльності у сприянні вдосконаленню системи та відносин соціального партнерства.

За результатами здійснених Комісією відділення НСПП в Чернігівській області вивчення поданих документів та перевірки оцінки відповідності критеріям репрезентативності загальної чисельності, галузевої та територіальної розгалуженості ЧОООР з’ясовано: питома вага кількості працівників підприємств - членів даного об’єднання у загальній чисельності зайнятого населення у Чернігівській області становить 7,2%, що відповідає вимогам п. 3.5 Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, затвердженого наказом Національної служби посередництва і примирення від 21.07.2011 року №73.

Начальником відділення НСПП було погоджено висновок Комісії та видано Рішення від 20 жовтня 2011 року №001-11/25-Р щодо відповідності Чернігівського обласного об’єднання організацій роботодавців критеріям репрезентативності.

Після урочистого заходу проведена робоча нарада з обговорення питань подальшої співпраці у врегулюванні чинників дестабілізації стану соціально-трудових відносин, вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) та забезпечення соціальної стабільності у трудових колективах області відповідно до заключеної Угоди про взаємодію в роботі від 27.09.2010 року.


 
Сектор аналітично-інформаційної роботи
та прогнозування відділення НСПП
в Чернігівській області
 

З А К О Н У К Р А Ї Н И
"Про соціальний діалог в Україні
( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2011, N 28, ст.255 )"

 

Порядок оцінки відповідності критеріям репрезентативності br>та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок
та організацій роботодавців

 

Положення
про комісії з проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності
та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок
і організацій роботодавців

 

Склад Комісії відділення Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області з проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок і організацій роботодавців на територіальному рівні

 

П А М’ Я Т К А
щодо Порядку оцінювання відповідності критеріям репрезентативності
та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та
організацій роботодавців на територіальному рівні


 
ГО Активне Суспільство України