Інформаційне повідомлення про громадське обговорення проєкту Програми  підтримки внутрішньо переміщених осіб в Чернігівській області на 2023-2024 роки

 

         Департаментом соціального захисту населення обласної державної адміністрації підготовлено проєкт Програми підтримки внутрішньо переміщених осіб в Чернігівській області на 2023-2024 роки (далі – Програма) з метою забезпечення комплексної підтримки внутрішньо переміщених осіб.

         У зв’язку з повномасштабним вторгненням російської федерації в Україну кількість внутрішньо переміщених осіб в області зросла більше ніж  в 10 разів. Так, станом на 01.01.2022 на обліку перебувало 7,4 тис. осіб, станом на 01.05.2023 їх кількість становить 70,5 тис. осіб.

         Програма спрямована на забезпечення комплексного підходу з реалізації засад державної політики на регіональному рівні в частині всебічного забезпечення базових потреб внутрішньо переміщених осіб, в тому числі в соціально-економічній  сфері  та  розв’язання викликів  і  проблем, пов’язаних з негативними наслідками внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

        На виконання постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 03.11.2010 № 996 та з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості у його діяльності проєкт Програми проходитиме процедуру електронних консультацій з громадськістю з 17 по 31 травня 2023 року (включно).

        Зауваження та пропозиції до проєкту прийматимуться до 31 травня 2023 року (включно) за адресою: 14028, м. Чернігів, проспект Миру, 116-а, Департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації, e-пошта: [email protected]

        Контактна особа: Грецька Світлана Анатоліївна – начальник відділу персоніфікованого обліку та здійснення контролю за призначенням та виплатою пенсій Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації, тел. 5 99 38.

        Звіт про результати обговорення буде оприлюднено на сайті обласної державної адміністрації в рубриці «Консультації з громадськістю» у строки, визначені законодавством.

Проєкт Програми підтримки внутрішньо переміщених осіб в Чернігівській області на 2023-2024 роки

Додаток 1 до проєкту Програми підтримки внутрішньо переміщених осіб в Чернігівській області на 2023-2024 роки

Додаток 2 до проєкту Програми підтримки внутрішньо переміщених осіб в Чернігівській області на 2023-2024 роки

Департамент соціального захисту населення 

обласної державної адміністрації

ГО Активне Суспільство України