05-05-2023 14:35

ПРИВАТНЕ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО «СТЕПАНИЧ» (ПСП «СТЕПАНИЧ») оголошує про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами з метою продовження господарської діяльності на промисловому майданчику (адмінбудівля), що знаходиться за адресою: 15431, Чернігівська обл., Новгород-Сіверський р-н, за межами с. Залізний Міст.

Дані щодо юридичної особи: ПСП «СТЕПАНИЧ»; код ЄДРПОУ: 32288891, адреса: 15431, Чернігівська обл., Семенівський р-н, с. Залізний Міст, вул. Перемоги, буд. 99-А; керівник – Сенько Юрій Михайлович; тел.: (04659) 2-56-41, електронна пошта: [email protected]. Основний вид економічної діяльності підприємства – 01.50 Змішане сільське господарство.

Висновок з оцінки впливу на довкілля для проммайданчику ПСП «СТЕПАНИЧ відсутній, у зв’язку з тим, що підприємство не відноситься до сфери застосування Закону України «Про оцінку впливу на довкілля». Жоден з технологічних процесів на даному проммайданчику не належить до видів планованої діяльності та об’єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля і підлягають оцінці впливу на довкілля (стаття 3, пункти 2 та 3) Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

Проммайданчик ПСП «СТЕПАНИЧ» займається змішаним сільським господарством, у тому числі рослинництвом та тваринництвом. Джерелами викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря на об’єкті є: димова труба котла, вентиляційна труба та бункер-силос зерноочищувального комплексу, зерносховища.

До атмосферного повітря будуть потрапляти наступні забруднюючі речовини: оксид вуглецю, вуглецю діоксид, метан, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок недиференційованих за складом, оксиди азоту (оксид та діоксид азоту) у перерахунку на діоксид азоту, азоту(1) оксид (N2O), неметанові легкі органічні сполуки (НМЛОС). Обсяг викидів забруднюючих речовин складе 9,51 т/рік.

Нормативна санітарно-захисна зона, відповідно до законодавства, для даного проммайданчика складає 100 м. СЗЗ витримана. На межі СЗЗ та найближчої житлової забудови концентрації забруднюючих речовин в атмосферному повітрі не перевищують встановлені законодавством допустимі норми. Заходи щодо скорочення викидів не плануються. Зазначені у матеріалах пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають гранично допустимим викидам затвердженим законодавством.

Господарська діяльність підприємства ПСП «СТЕПАНИЧ» не належить до переліку виробництв та технологічного устаткування, які підлягають до впровадження найкращих доступних технологій та методів керування.

Зауваження та пропозиції щодо наміру отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами ПСП «СТЕПАНИЧ» подавати протягом 30 днів з моменту опублікування даного повідомлення до Чернігівської обласної військової адміністрації (14000, вул. Шевченка, 7, м. Чернігів, тел.+38(046) 267-50-24, +38(0462) 67-50-70, електронна пошта: [email protected], [email protected]).

Інформація для отримання дозволу (542 КБ, doc)

ГО Активне Суспільство України