Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій щодо проєкту звіту про виконання у 2022 році Програми державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря зони «Чернігівська» на 2021-2025 роки

Департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації підготовлено проєкт звіту про виконання у 2022 році Програми державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря зони «Чернігівська» на 2021-2025 роки.

Програма спрямована для забезпечення збирання, оброблення, збереження та проведення аналізу інформації про якість атмосферного повітря, оцінювання та прогнозування її змін і ступеня небезпечності, розроблення науково-обґрунтованих рекомендацій для прийняття управлінських рішень у галузі охорони атмосферного повітря, у сфері охорони навколишнього природного середовища, а також інформування населення про якість атмосферного повітря, вплив його забруднення на здоров’я та життєдіяльність населення.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 03.11.2010 № 996 з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність облдержадміністрації, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості у її діяльності, проєкт звіту про виконання обласної Програми проходитиме процедуру електронних консультацій з громадськістю з 01.02.2023 по 15.02.2023 (включно).

Зауваження та пропозиції до проєкту звіту прийматимуться до 15 лютого 2023 року за адресою: Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації, проспект Миру, 14, м. Чернігів, 14000. тел.: (0462) 65-37-07, е-пошта: [email protected].

Контактна особа: Легейда Олена Вікторівна – начальник відділу природоохоронних програм управління природоохоронних програм та оцінки впливу на довкілля Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, тел.: (0462) 65-37-07.

Звіт про результати обговорення буде оприлюднено на офіційному вебсайті Чернігівської обласної державної адміністрації в рубриці «Для громадськості»/«Консультації з громадськістю» у строки, визначені законодавством.

Проєкт звіту

Пояснювальна записка

Департамент екології та природних
ресурсів облдержадміністрації

ГО Активне Суспільство України