Інформаційне повідомлення
про проведення електронних консультацій щодо проєкту звіту про стан виконання у 2022 році обласної Програми попередження дитячої безпритульності та бездоглядності, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування,
на 2022-2026 роки

Службою у справах дітей облдержадміністрації підготовлено проєкт звіту про стан виконання у 2022 році обласної Програми попередження дитячої безпритульності та бездоглядності, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2022-2026 роки, затвердженої рішенням сьомої сесії сьомого скликання обласної ради від 22.10.2021 № 3-6/VIIІ (далі - Програма).

Основною метою Програми є забезпечення ефективного виконання на території області державної політики у сфері захисту прав дітей, створення належних умов для реалізації права кожної дитини на виховання в сімейному середовищі, попередження дитячої бездоглядності, безпритульності та соціального сирітства.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 03.11.2010 № 996, з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність облдержадміністрації, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості у її діяльності, проект звіту про виконання у 2022 році Програми проходитиме процедуру електронних консультацій з громадськістю з 01 по 15 лютого 2023 року (включно).

Пропозиції, зауваження та рекомендації до проєкту звіту та Пояснювальної записки надсилати до 15 лютого 2023 року (включно) на електронну адресу: [email protected] з помітками «Пропозиції до проекту звіту про стан виконання у 2022 році обласної Програми попередження дитячої безпритульності та бездоглядності, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2022-2026 роки» або за адресою: вул. Гонча, 37, м. Чернігів, 14000.

Контактні особи:

 - Железний Станіслав Анатолійович, заступник начальника Служби у справах дітей облдержадміністрації – начальник відділу захисту прав дитини та розвитку сімейних форм виховання, тел. (0462) 67-46-38;

 - Руденок Наталія Миколаївна, заступник начальника Служби у справах дітей облдержадміністрації – начальник відділу соціального захисту та профілактичної роботи, тел. (0462) 66-94-65.

Звіт про результати обговорення буде оприлюднений на сайті облдержадміністрації в рубриці «Консультації з громадськістю» у терміни, визначені чинним законодавством.

Проєкт звіту

Пояснювальна записка

 

Служба у справах дітей облдержадміністрації

ГО Активне Суспільство України