26-10-2022 15:54

АТ «Українська залізниця» в особі філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд», має намір отримати Дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря на промисловий майданчик № 4 Дільниця водопостачання ВСП «Київська дирекція» філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» АТ «Укрзалізниця», яке розташовано за адресою 16601, Чернігівська область, Ніжинський район, Ніжинська ТГ, м. Ніжин, вул. Вокзальна, буд. 18.

Підприємство, на даному проммайданчику займається утриманням в належному технічному стані службових виробничих будівель та споруд, житла, культурно-оздоровчих об’єктів та ін., розробкою та виконанням заходів з підготовки господарств до роботи в зимовий період, розробкою заходів та виконанням робіт по санітарно-технічному облаштуванню пунктів водопостачання та водовідведення, організацією та виконанням заходів по забезпеченню протипожежної безпеки та екологічного стану у господарстві.

Від діяльності підприємства в атмосферне повітря викидаються наступні забруднюючі речовини, які підлягають нормуванню: залізо та його сполуки – 0, 000271 т/рік, манган та його сполуки – 0,000030 т/рік.

Адміністрація ВСП «Київська дирекція» філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» АТ «Укрзалізниця» зобов’язується виконувати норми і правила з охорони навколишнього природного середовища та вимоги екологічної безпеки на всіх етапах експлуатації технологічного обладнання. Викиди забруднюючих речовин відбуваються в межах допустимих норм. Викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від підприємства не створюють перевищення рівня гранично допустимих концентрацій на межі санітарно-захисної зони та зони розміщення житлової забудови, що підтверджується проведеними розрахунками розсіювання забруднюючих речовин та вимірюванням стану забруднення.

Для ознайомлення з більш детальною інформацією щодо отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел промислових майданчиків ВСП «Київська дирекція» філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» АТ «Укрзалізниця» звертатися за адресою: 22102, Вінницька область, м. Козятин, вул. 8-ма Гвардійська,56.

Із зауваженнями або запереченнями щодо отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел промислових майданчиків ВСП «Київська дирекція» філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» АТ «Укрзалізниця» звертатися протягом 30 календарних днів з дати публікації до Чернігівської обласної державної (військової) адміністрації за адресою: 14000, Чернігівська обл., м. Чернігів, вул. Шевченка, 7, тел. (0462) 67-50-24, e-mail: [email protected].

ГО Активне Суспільство України