back

У Чернігівській ОДА працюють над покращенням якості зв’язку та мобільного Інтернету

27-12-2019 | 10:16

У центрі вчорашньої розмови голови облдержадміністрації Андрія Прокопенка з представниками операторів мобільного зв’язку — якість надання як телефонного, так і інтернет-зв’язку.

— Мобільний зв’язок вже давно став однією з базових потреб людини, — зазначив Андрій Прокопенко. — Все більше послуг у сучасному суспільстві можна отримати через інтернет. Вони мають бути максимально наближеними до людей і надаватися онлайн. Таке завдання ставить перед нами керівництво держави. Тобто все більше комунікація громадян із державними структурами має перейти в інтернет-простір. Але про яку діджиталізацію може йти мова, коли значна кількість населених пунктів області не має якісного покриття мобільним та інтернет зв’язком – прийом невпевнений, а подекуди взагалі відсутній.

Особливо гострою ця проблема є для північних населених пунктів, віддалених від обласного та районних центрів. І стосується вона не лише надання послуг населенню, а й питань безпеки у прикордонному регіоні.

— Ми повинні забезпечити надійне функціонування системи оповіщення про можливі надзвичайні події, — наполягав директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА Сергій Болдирєв. — Завдяки їй вдалося вчасно поінформувати та евакуювати людей під час надзвичайної ситуації в Ічнянському районі. Тож система довела свою ефективність і має діяти на всій території області.

Представники операторів мобільного зв’язку зі свого боку поінформували про те, як модернізують існуючі станції, будують нові, отримують ліцензії на новий діапазон частот. Усі ці заходи повинні збільшити зону покриття та поліпшити якість зв’язку. У малонаселених районах, де небагато абонентів, мобільні оператори використовують вежі спільно, щоб зменшити власні витрати.

Кожен з учасників наради висловив готовність до співпраці, спрямованої на максимальне покриття області якісним мобільним та інтернет-зв’язком та створення системи оповіщення.

— Вирішення означеної проблеми дозволить нам не лише поліпшити електронний сервіс та наблизити його до кожного жителя області, а й створити умови для належного цивільного захисту та інформаційної безпеки. Тому наші очікування від операторів мобільного зв’язку прості. Перше: максимальне покриття області якісним мобільним GSM зв’язком, друге: якісний 4G зв’язок.

Зі свого боку ОДА готова сприяти вам у межах повноважень і допомагати координувати ці питання з органами місцевого самоврядування, — підсумував голова облдержадміністрації.

У ході наради було вирішено узгоджувати спільні дії раз на квартал та запросити на наступну зустріч правоохоронців, оскільки підприємства потерпають від крадіжок обладнання та кабелю.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації