30-12-2021 15:42

Інформаційне повідомлення

про проведення електронних консультацій щодо проєкту Програми сприяння функціонуванню української мови як державної в Чернігівській області на 2022-2026 роки

Департаментом культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації підготовлено проєкт Програми сприяння функціонуванню української мови як державної в Чернігівській області на 2022-2026 роки. Метою якої є забезпечення дотримання конституційних гарантій і створення умов для всебічного розвитку і функціонування української мови як державної, сприяння опануванню нею населення області та підвищення престижу використання, посилення її ролі в українському суспільстві як засобу зміцнення державної єдності, захисту національного мовно-культурного та мовно-інформаційного простору.

Програма надасть змогу досягти мети, оскільки забезпечить всебічний розвиток і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя Чернігівської області шляхом реалізації державної мовної політики, підвищення престижності та зміцнення позицій української мови в інформаційному середовищі, формування цілісного мовно-культурного простору області.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» та з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність обласної державної адміністрації, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості у її діяльності проєкт Програми проходитиме процедуру електронних консультацій з громадськістю з 29 грудня 2021року по 12 січня 2022 року.

Пропозиції, зауваження та рекомендації до проєкту надсилати в письмовому вигляді по 12 січня 2022 року до Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації (м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 70,); тел. (0462) 77-44-22, або в електронному вигляді за адресою [email protected]

Контактна особа: Богданович Володимир Володимирович, заступник директора Департаменту – начальник управління культури, національностей та релігій.

Звіт про результати обговорення буде оприлюднений на сайті обласної державної адміністрації в рубриці «Консультації з громадськістю» у строки, визначені законодавством.

Проєкт Програми сприяння функціонуванню української мови як державної в Чернігівській області на 2022-2026 роки

Додатки

 

ГО Активне Суспільство України