02-09-2021 16:43

Інформаційне повідомлення

про проведення електронних консультацій щодо проекту обласної  Програми попередження дитячої безпритульності та бездоглядності,  розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2022-2026 роки

Відповідно до статті 22 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статті 5 Закону України «Про охорону дитинства» з метою реалізації на території області державної політики щодо соціально-правового захисту дітей Службою у справах дітей облдержадміністрації підготовлений проект обласної  Програми попередження дитячої безпритульності та бездоглядності, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2022-2026 роки (далі - Програма).

Метою Програми є забезпечення ефективного виконання на території області державної політики у сфері захисту прав дітей, створення належних умов для реалізації права кожної дитини на виховання в сімейному середовищі, попередження дитячої бездоглядності, безпритульності та соціального сирітства.

На виконання п. 12 Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність облдержадміністрації, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості у її діяльності проект Програми проходитиме процедуру електронних консультацій з громадськістю з 02 вересня по 16 вересня 2021 року (включно).

Пропозиції, зауваження та рекомендації до проекту Програми надсилати до 16 вересня 2021 року (включно) на електронну адресу: [email protected] з поміткою «Пропозиції до проекту обласної Програми попередження дитячої безпритульності та бездоглядності, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2022-2026 роки або за адресою: 14000, м. Чернігів, проспект Миру, 19.

Контактна особа:

 - Олифіренко Юлія Іванівна, заступник начальника Служби у справах дітей облдержадміністрації – начальник відділу соціального захисту та профілактичної роботи  (тел. 67-46-38);

Звіт про результати обговорення буде оприлюднений на сайті облдержадміністрації в рубриці «Консультації з громадськістю» у терміни, визначені чинним законодавством.

Проєкт обласної Програми попередження дитячої безпритульності та бездоглядності, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2022-2026 роки

Додаток

Додаток 2

Додаток 3

ГО Активне Суспільство України