Інформаційне повідомлення 
про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту нової редакції обласної Програми реставрації пам’яток архітектури національного значення на території Чернігівської області на 2020-2023 роки

Управлінням містобудування та архітектури Чернігівської обласної державної адміністрації на виконання вимог Закону України «Про охорону культурної спадщини» від 8 червня 2000 р. № 1805-ІІІ була розроблена обласна Програма реставрації пам’яток архітектури національного значення на території Чернігівської області на 2020-2023 роки (далі – Програма), яку затверджено рішенням Чернігівської обласної ради двадцять третьої сесії сьомого скликання від 12 травня 2020 року № 7-23/VII.

Метою програми є: формування пам’яткоохоронної політики на території області, збереження та популяризація визначних пам’яток культурної спадщини.

Актуальними змінами передбачається включення до Програми нового об’єкту - «Палацу Рум`янцева-Задунайського», пам'ятки архітектури національного значення, розташованої по вул. Центральній, 45 с. Вишеньки, Новгород-Сіверський район (колишній Коропський район), охоронний № 856, яка була взята на облік постановою РМ УРСР від 24.08.1963 № 970 та перебуває на бухгалтерському обліку Управління містобудування та архітектури Чернігвської обласної державної адміністрації як об’єкт незавершеного будівництва.

Наразі пам’ятка архітектури «Палац Рум’янцева-Задунайського» пербуває в незадовільному стані та потребує завершення реставраційних робіт.

Електронні консультації з громадськістю щодо проекту, напрямів діяльності та заходів зазначеної Програми триватимуть з 05.07.2021 по 19.07.2020 включно.

Зауваження та пропозиції до проекту внесення змін до Програми прийматимуться Управлінням містобудування та архітектури Чернігівської обласної державної адміністрації до 19.07.2021 за адресою: м. Чернігів, проспект Миру, 21-А, тел. 67-55-06, е-mail: [email protected] з поміткою «Пропозиції до проекту внесення змін до обласної Програми реставрації пам’яток архітектури національного значення на території Чернігівської області на 2020-2023 роки».

Контактна особа: Онищенко Дмитро, начальник відділу територіального планування та охорони пам’яток архітектури Управління містобудування та архітектури Чернігівської обласної державної адміністрації, тел. 67-55-06.

Звіт про результати обговорення буде оприлюднено на сайті облдержадміністрації в рубриці «Консультації з громадськістю» у строки, визначені законодавством.

Проєкт нової редакції обласної Програми реставрації пам’яток архітектури національного значення на території Чернігівської області на 2020-2023 роки

Додаток 1

Додаток 2

 

ГО Активне Суспільство України