Інформаційне повідомлення про проведення електронних 
консультацій щодо проєкту змін до обласної Програми розвитку фізичної культури та спорту
Чернігівської області на 2021-2025 роки

Департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації підготовлено проєкт змін до обласної Програми розвитку фізичної культури та спорту Чернігівської області на 2021-2025 роки (надалі Програма), а саме до додатку 5 Програми (Положення про обласні стипендії для провідних та перспективних спортсменів Чернігівської області).

Метою внесення змін до Програми є забезпечення матеріального та морального заохочення провідних та перспективних спортсменів області – чемпіонів, призерів Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських ігор, Всесвітніх ігор з єдиноборств, Всесвітньої шахової олімпіади, чемпіонатів України, Європи, світу, інших змагань міжнародного рівня, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, затвердженого Міністерством молоді та спорту України.

У зв’язку з великою кількість чемпіонів та призерів міжнародних і всеукраїнських змагань у поточному році, з метою недопущення збільшення відтоку переїзду талановитих спортсменів до інших областей, пропонується збільшити кількість стипендій до сорока та розмір виплати стипендій, в межах затверджених бюджетних призначень, без залучення додаткових коштів.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 03.11.2010 № 996 (зі змінами), з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність облдержадміністрації, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості у її діяльності проєкт Програми проходитиме процедуру електронних консультацій з громадськістю з 4 до 18 червня 2021 року (включно).

Зауваження та пропозиції до проекту прийматимуться до 18 червня 2021 року (включно) за адресою: 14000, м. Чернігів, вул. Шевченка,7, Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації,                              е-пошта: [email protected].

Контактна особа: Лещенко Любов Василівна, начальник відділу спортивної та фізкультурно-масової роботи управління з питань фізичної культури та спорту Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, тел. 672-860.

Звіт про результати обговорення буде оприлюднено на сайті облдержадміністрації в рубриці «Консультації з громадськістю» у строки, визначені законодавством.

Проєкт додатку 5 Програми (Положення про обласні стипендії для провідних та перспективних спортсменів Чернігівської області)

ГО Активне Суспільство України