Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту обласної цільової Програми проведення археологічних досліджень у Чернігівській області на 2021–2025 роки

Департаментом культури і туризму національностей та релігій облдержадміністрації розроблено проєкт обласної цільової Програми проведення археологічних досліджень у Чернігівській області на 2021–2025 роки (далі – Програма). 
Програма спрямована на визначення перспектив подальшого розвитку археологічних досліджень в області на основі аналізу їх сучасного стану. 
Метою Програми є: створення належних умов для системного розвитку наукових археологічних досліджень на території області шляхом залучення компетентних фахівців-археологів до вирішення проблем охорони культурної спадщини на місцевому рівні; збереження та вивчення пам’яток, які руйнуються під впливом природних та антропогенних факторів; популяризація культурної спадщини Чернігівщини шляхом оприлюднення результатів археологічних досліджень у засобах масової інформації, наукових та науково-популярних виданнях тощо; отримання нових даних для облікової документації на об’єкти археологічної спадщини; визначення меж пам'яток та їх культурно-хронологічних характеристик для розробки науково-проектної документації та подальшого надання статусу земель історико-культурного призначення. 
На виконання Постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 03.11.2010 № 996 з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність облдержадміністрації, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості у її діяльності проєкт Програми проходитиме процедуру електронних консультацій з громадськістю з 30 березня по 13 квітня 2021 року. 
Зауваження та пропозиції до проєкту Програми прийматимуться Департаментом культури і туризму національностей та релігій облдержадміністрації до 13 квітня 2021 року за адресою: 14000,  м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 70; е-пошта: [email protected].

Контактна особа: Фесенко Наталія Анатоліївна, провідний спеціаліст відділу охорони культурної спадщини Департаменту культури     і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, тел.(0462) 77-46-33.

Звіт про результати обговорення буде оприлюднено на сайті облдержадміністрації в рубриці «Консультації з громадськістю» у строки, визначені законодавством.

Проєкт рішення Чернігівської обласної ради "Про затвердження обласної цільової Програми проведення археологічних досліджень у Чернігівській області на 2021-2025 роки"

Пояснювальна записка до проєкту рішення четвертої сесії Чернігівської обласної ради восьмого скликання «Про затвердження обласної цільової Програми проведення археологічних досліджень у Чернігівській області на 2021-2025 роки»

Проєкт обласної цільової Програми проведення археологічних досліджень у Чернігівській області на 2021–2025 роки

Додатки

 

ГО Активне Суспільство України