Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту внесення змін до обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2021-2022 роки

Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації підготовлено проєкт внесення змін до обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2021-2022 роки.

З метою врахування пропозицій і зауважень, внесених постійними комісіями та депутатами обласної ради до проєкту рішення «Про обласний бюджет Чернігівської області на 2021 рік», поданого на розгляд третьої сесії обласної ради восьмого скликання, а також з метою уточнення статистичних і довідкових показників, наведених у Програмі, пропонується викласти Програму у новій редакції, а саме внести зміни до тексту Програми, Додатку 2 «Напрями діяльності та заходи обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2021-2022 роки» та Додатку 3 «Результативні показники обласної Програми підтримки розвитку інформаційної  та видавничої сфер Чернігівщини на 2021-2022 роки».

Зокрема, пропонується внести зміни до напряму діяльності «Висвітлення діяльності облдержадміністрації та обласної ради друкованими ЗМІ, засобами телерадіомовлення та Інтернет-виданнями, поширення інформації, спрямованої на досягнення суспільно корисних цілей» (п. 5 Додатку 2 до Програми), виділивши в ньому на 2022 рік як окремі заходи висвітлення діяльності обласної ради та її постійних комісій у друкованих ЗМІ, Інтернет-просторі та засобами теле-, радіомовлення. Виконавцем зазначених заходів пропонується визначити обласну раду. Проєктом змін передбачається відмовитися у 2022 році від проведення заходів за напрямом «Зміцнення інформаційної безпеки в області», а також від проведення заходу «Замовлення та розміщення соціальної реклами у друкованих, електронних ЗМІ, Інтернет-просторі, на зовнішніх носіях», перерозподіливши відповідні кошти на заходи з висвітлення діяльності обласної ради та її постійних комісій.

Крім того, пропонується уточнити результативні показники Програми за окремими заходами у 2021 році з урахуванням потреби погашення кредиторської заборгованості за напрямами діяльності  обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016–2020 роки, що виникла станом на 01.01.2021 внаслідок недофінансування Департаментом фінансів облдержадміністрації її заходів у 2020 році.

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 03.11.2010 № 996 з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність облдержадміністрації, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості у її діяльності проєкт змін проходитиме процедуру електронних консультацій з громадськістю з 17 до 27 березня 2021 року.

Зауваження та пропозиції до проєкту прийматимуться 27 березня 2021 року включно за адресою: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації, вул. Шевченка, 7, м. Чернігів, 14000. тел.: (0462) 67-57-59, е-пошта: [email protected].

Контактна особа: Сорокін Валерій Володимирович – начальник відділу співпраці зі ЗМІ управління інформаційної діяльності та видавничої справи Департаменту, тел.: (0462) 67-86-94.

Звіт про результати обговорення буде оприлюднено на сайті облдержадміністрації в рубриці «Консультації з громадськістю» у строки, визначені законодавством.

Проєкт змін до обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2021-2022 роки

ГО Активне Суспільство України