Інформаційне повідомлення 
про проведення електронних консультацій щодо проєту
обласної Програми із забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб та громадян з їх числа на 2021-2023 роки

На виконання п. 8.9 доручення Прем’єр-міністра України від 09.11.2020 № 45970/0/1-20 за результатами Всеукраїнської наради з питань формування та реалізації державної політики у сфері прав дітей, зокрема стосовно забезпечення права дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, на сімейне виховання, проведеної 03.11.2020, розпорядження голови облдержадміністрації від 10.02.2021 № 76 «Про розроблення проекту обласної Програми із забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб та громадян з їх числа на 2021-2023 роки» Службою у справах дітей облдержадміністрації підготовлений проєкт обласної Програми із забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб та громадян з їх числа на 2021-2023 роки (далі - Програма).

Основною метою Програми є – вирішення пріоритетних завдань державної політики у сфері реалізації житлових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб та громадян з їх числа. Зокрема, забезпечення збереження житла, яке на праві власності (співвласності) або праві користування належить дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, придбання для таких дітей, осіб та громадян об’єктів нерухомості.

На виконання п. 12 Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність облдержадміністрації, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості у її діяльності проєкт Програми проходитиме процедуру електронних консультацій з громадськістю з 26 лютого по 12 березня 2021 року (включно).

Пропозиції, зауваження та рекомендації до проєкту Програми надсилати до 12 березня 2021 року (включно) на електронну адресу: [email protected] з поміткою «Пропозиції до проєкту обласної Програми із забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб та громадян з їх числа на 2021-2023 роки» або за адресою: 14000, м. Чернігів, проспект Миру, 19.

Контактна особа:

Железний Станіслав Анатолійович, заступник начальника Служби у справах дітей облдержадміністрації – начальник відділу захисту прав дитини та розвитку сімейних форм виховання (тел. 67-46-38);

Звіт про результати обговорення буде оприлюднений на сайті облдержадміністрації в рубриці «Консультації з громадськістю» у терміни, визначені чинним законодавством.

Проєкт обласної Програми із забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування,
осіб та громадян з їх числа на 2021-2023 роки

Додаток 1

Додаток 2

Додаток 3

Додаток 4

Додаток 5

Додаток 6

ГО Активне Суспільство України