Інформаційне повідомлення про електронні консультації з громадськістю щодо проєкту звіту про виконання у 2020 році обласної програми «Шкільний автобус» на 2016-2020 роки

Управлінням освіти і науки облдержадміністрації підготовлено проєкт звіту про виконання у 2020 році обласної програми «Шкільний автобус» на 2016-2020 роки.

Обласна програма «Шкільний автобус» на 2011-2015 роки. (далі - Програма) розроблена на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 16 січня 2003 року № 31 «Про затвердження програми «Шкільний автобус», з метою  реалізації положень статті 14 Закону України «Про освіту», статті 21 Закону України «Про загальну середню освіту» та прав громадян на здобуття повної загальної середньої освіти, організації безоплатного підвезення учнів та педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів до місць навчання і додому.

Дана програма спрямована на належну організацію підвозу учнів сільської місцевості, що проживають за межею пішохідної доступності, до навчальних закладів, проведення оптимізації загальноосвітніх закладів, створення умов для безпеки дітей, збереження їх здоров’я, ефективне використання бюджетних коштів, кадрового потенціалу педагогічних працівників, удосконалення мережі навчальних закладів, а також розширення можливості для гурткової та позакласної роботи.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 03.11.2010 № 996 та з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність обласної державної адміністрації, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості у її діяльності проєкт звіту про виконання Програми проходитиме процедуру електронних консультацій з громадськістю з 01 по 15 лютого 2021 року (включно).

Зауваження та пропозиції до проєкту прийматимуться до 15 лютого 2021 року за адресою: 14013, м. Чернігів, вул. Шевченка, 34, Управління освіти і науки облдержадміністрації, тел. 651-269, е-пошта: [email protected].

Контактна особа: Жук Олексій Миколайович – начальник відділу моніторингу, технічного забезпечення та комплектації Центру МТІЗ.

Звіт про результати обговорення буде оприлюднено на сайті облдержадміністрації в рубриці «Консультації з громадськістю» у строки, визначені законодавством.

Проєкт звіту про виконання у 2020 році обласної програми «Шкільний автобус» на 2016-2020 роки

Пояснювальна записка

 

ГО Активне Суспільство України