back

Зі мною цього ніколи не станеться: чернігівці у мирній ході з протидії торгівлі людьми

18-10-2018 | 16:31

П’ятий рік поспіль Україна виходить мирною ходою на знак підтримки людей, що опинилися в рабстві. До акції «Walk for Freedom/Хода за свободу» приєдналися і в Чернігові.

До учасників звернулися заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова, керівники профільних департаментів ОДА та управлінь міськради, представники Центру зайнятості та громадськості.

 

 

— Рабство — явище, яке аж ніяк не мало б асоціюватися із сучасністю. Та ні, воно стало «хворобою» ХХІ століття. Подолати її може лише обачність та поінформованість. Кожен, хто потрапляє до такої халепи чи то закордоном (зараз особливо ласа країна-агресор), чи то в своїй рідній країні, нехтував елементарним — перевіркою привабливих пропозицій, — акцентувала Наталія Романова.

 

 

Колона рушила від головної паркової алеї міста до  скверу навпроти ТРЦ “Мегацентр”.

Захід проведений під патронатом Міністерства соціальної політики України, за підтримки Представництва неурядової громадської організації А21, Організації з безпеки та співробітництва в Європі, Міжнародної організації з міграції та Чернігівської облдержадміністрації.

Читати також: Торгівля людьми: дії щодо попередження

Варто зазначити, щороку в Україні ідентифікується близько 200 жертв торгівлі людьми. За інформацією Міжнародної організації з міграції, ця цифра як мінімум у п’ять разів більша, адже не всі постраждалі усвідомлюють своє становище або ж хочуть про це розповідати. Йдеться не лише про жінок та дітей. В Україні об’єктами трудової експлуатації найчастіше стають чоловіки.

На Чернігівщині впродовж 2013-2018 років статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, отримали 36 осіб, з них 18 чоловіків та 18 жінок. У 13 випадках мала місце сексуальна експлуатація, у 23 — трудова та один випадок — примушування до жебрацтва. Зокрема, 35 осіб постраждали за межами України.

Пам’ятайте! Туристичні подорожі мають бути організовані лише перевіреними операторами. Працевлаштування — лише легальне. Документи — завжди у вашій кишені!

З усіх питань щодо протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів можна звертатися на безкоштовну «гарячу лінію» — 527.

Є підтверджені факти торгівлі людьми — телефонуйте за номером 102.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації