back

Юлія Свириденко: Маємо чітко визначитися, яку допомогу необхідно надати людям, щоб вони спокійно повернулися до своїх домівок

11-10-2018 | 15:39

На Чернігівщині тривають заходи з ліквідації надзвичайної ситуації в Ічнянському районі.

Як повідомляє служба ДСНС, обстановка тут стабілізувалась, інтенсивність вибухів значно зменшилась.

Жителі поступово почали повертатися до своїх осель. У приміщеннях 9 приймальних пунктів евакуації населення залишились 564 особи, у тому числі 26 дітей. З евакуйованими за потребою працюють психологи, лише за останню добу їхніми послугами скористалися 350 людей. Організовано видачу гуманітарної допомоги, яка надійшла як з міст та районів Чернігівщини, так і з інших областей.

 

Читати також: Люди об’єдналися, аби допомогти жителям постраждалого Ічнянського району

 

Щоб не допустити мародерства, в евакуйованих населених пунктах правоохоронними органами здійснюється патрулювання. Для цього залучені 32 пости і патрулі Нацполіції та Нацгвардії. Під охорону взято об’єкти критичної інфраструктури.

Створені 30 робочих груп для проведення комісійного обстеження житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення. Місцевими органами влади створено резерв будівельних матеріалів для проведення відновлювальних робіт.

Аби обговорити питання обстеження пошкоджених будинків та споруд для їх подальшого відновлення та залучення для цього необхідних коштів, сьогодні, 11 жовтня, виконуюча обов’язки голови Чернігівської ОДА Юлія Свириденко провела нараду з керівниками органів місцевого самоврядування. Участь у заході взяв заступник голови ОДА Сергій Сергієнко.

Мова йшла також про очищення від вибухонебезпечних предметів території, прилеглої до арсеналу. Її розбито на сектори, визначено населені пункти, які потребують першочергового обстеження, – місто Ічня, селище Дружба, села Августівка та Гмирянка.

Усього ж необхідно провести розмінування та очищення від вибухонебезпечних предметів районного центру та ще 38 населених пунктів, а також під’їзних шляхів до сіл та селищ на території Ічнянського та Прилуцького районів, трас проходження комунікацій електро-, газо- та інших систем життєзабезпечення.

На місці події виконують завдання піротехнічні підрозділи рятувальників. До цієї роботи долучена й авіація ДСНС України. Визначено місце та порядок розвантаження таких предметів.

У селищі Дружба та на адміністративній території арсеналу чергують 12 пожежно-рятувальних загонів для оперативного реагування у разі надзвичайні ситуації.

Для гасіння окремих осередків горіння двома літаками з початку робіт здійснено 32 скиди води (256 тон). Гасіння триває.

Усього до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучені 702 рятувальники, 178 одиниць техніки та 2 літаки.

 

Нагадаємо, що на базі Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА організовано роботу «Гарячої лінії» за номером (0462) 678-274 (в робочий час), 67-60-03, 67-79-55 (цілодобово).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації